Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Αρκτική: Ξενοδοχείο πάνω σε ράγες


Το τουριστικό τρένο «Λάμψη του Βορρά» προσφέρει την ευκαιρία να δει κανείς τη ρωσική Αρκτική από τα παράθυρα ενός άνετου ξενοδοχείου πάνω σε ράγες.

Η διαδρομή με το σιδηρόδρομο ως την πόλη του Αρκτικού κύκλου, Βορκουτά, όπου την εποχή της ΕΣΣΔ υπήρχε ένα από τα μεγαλύτερα Γκουλάγκ (στρατόπεδο συγκέντρωσης), δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να θαυμάσουν τη φύση της ρωσικής Αρκτικής από τα παράθυρα της αμαξοστοιχίας-ξενοδοχείου «Λάμψη του Βορρά».
Στη διάθεση τους οι ταξιδιώτες έχουν κουπέ δύο ατόμων με προσωπικό μπάνιο, τηλεόραση, κλιματισμό, και ασύρματο Ιντερνετ. Το σιδηροδρομικό ταξίδι ξεκινά από την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας Κόμι, Σικταβκάρ, και ολοκληρώνεται στη Βορκουτά. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στα συνηθισμένα τρένα, η «Λάμψη του Βορρά» περιμένει τους επιβάτες της. Οι τουρίστες βγαίνουν στις πόλεις, παρατηρούν τα αξιοθέατά τους με τη συνοδεία ξεναγού, και μετά επιστρέφουν χωρίς βιασύνη στο τρένο. Σχεδόν όπως στις κρουαζιέρες με πλοία, μόνο που στην περίπτωση αυτή, ταξιδεύουν πάνω σε σιδηροδρομικές ράγες.
Πηγή: Strana.ru

«Η Ρωσία τώρα»