Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεία: Κινείται το….τρένο!

Κάτι κινείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρότι έχει βγει στο σφυρί, για ξεπούλημα, άσχετα αν το ονοματίζουν  ιδιωτικοποίηση και διάφορα άλλα πλαστά και ψευδεπίγραφα και τούτο μάλλον οφείλεται σε κάποιον δραστήριο πρόεδρο, παρά σε κυβερνητική βούληση, αφού αυτή αναζητείται μάταια και σε λίγο θα καταζητείται.

Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο  άλλη μία ημερήσια εκδρομή, με αφετηρία την Καλαμάτα, τερματισμό τον Καϊάφα και επιστροφή, παρά  τα προβλήματα που υπάρχουν στην γραμμή, αφού έχει ήδη εγκαταλειφθεί στην φθορά του χρόνου και στις καταστροφές και κλοπές των υλικών από τους ανθρώπους.
Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι ο Καϊάφας παραμένει τουριστικός προορισμός, χάρις στο ανυπέρβλητο και ασύγκριτο φυσικό τοπίο, την θάλασσα, το πευκοδάσος που αναγεννιέται μετά τον εμπρησμό του 2007,την λίμνη ,τα λουτρά και τον Λαπίθα.
Όσο  και αν η απαξίωση από τους ντόπιους θεσμικούς, εξωθεσμικούς, της αυτοδιοίκησης, της κεντρικής εξουσίας, της διοίκησης  και από τους πολίτες, είναι  μόνιμο και απαράδεκτο γεγονός, ο Καϊάφας παραμένει προορισμός, για ημερήσιες και πολυήμερες επισκέψεις, διακοπές και τόπος αναψυχής και χαλάρωσης.
Όσοι καταλαβαίνουν τις αξίες της περιοχής, φυσικά προχθές ανέβηκαν στο τρένο της Καλαμάτας και ήρθαν στον Καϊάφα, αναζητώντας βέβαια και μία πρόσκληση για επίσκεψη μέχρι το Κατάκολο, την Αρχαία Ολυμπία και την Ήλιδα, αλλά ποτέ δεν ήρθε.
Ήταν διαθέσιμοι οι Καλαματιανοί επισκέπτες να διανυκτερεύσουν στην Ηλεία, αλλά  το κλίμα δεν ευνοούσε και έτσι μετά το θαλάσσιο και για άλλους λιμνιαίο μπάνιο και την ξεκούραση στην σκιά του πευκοδάσους, αναχώρησαν στις σιδηροτροχιές της επιστροφής  για την έδρα τους, κατενθουσιασμένοι και με την υπόσχεση μεταξύ τους, να ξανάρθουν σύντομα και πιο οργανωμένα.
Ελπίζουν μάλιστα σε συνεργασία και με Ηλείους φορείς, πάντα με την συμμετοχή και ενεργή παρουσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έτσι ώστε η σιδηροδρομική γραμμή, πολύ σύντομα να μπει στην υπηρεσία των δύο νομών, γιατί όχι και για συγκοινωνιακή σύνδεση, πέρα των θεματικών εκδρομών, που μπορούν να προσφέρουν πολλά σε Μεσσήνιους και Ηλείους.
Περισσότερα βέβαια μπορεί να αποκομίσουν οι Ηλείοι, αν βέβαια τους ενδιαφέρει το τρένο και αν έχουν την διάθεση οι Δήμαρχοι κατά αρχάς, να λειτουργήσουν το τοπικό τρένο της Ηλείας, στις υπάρχουσες γραμμές Κατάκολο-Αρχαία  Ολυμπία,  Καβάσιλα-Κυλλήνη και φυσικά μέχρι Πάτρα και Καλαμάτα.
Μπορεί λοιπόν η εκδρομή των Μεσσηνίων στην γραμμή Καλαμάτα-Καϊαφας, να αποτελέσει πρόκριμα για θετικές εξελίξεις όσον αφορά  τον σιδηρόδρομο σε Μεσσηνία και Ηλεία και να αφυπνίσει  περιφερειακούς και κεντρικούς θεσμικούς και μη εκπροσώπους και αντιπροσώπους, έστω και ως σοβαρό αντιστάθμισμα, της μη κατασκευής της Ολυμπίας Οδού .
Μπορεί ασφαλώς και το τρένο να αποτελέσει θεματικό και συγκοινωνιακό μέσο για τους πολίτες, ακόμη δε να συμμετάσχει ενεργά και δραστήρια, στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο Κατάκολο και τους λοιπούς τουριστικούς προορισμούς, που σήμερα ημιεξυπηρετούνται, ή έχουν αφεθεί στις ορέξεις επιτήδειων και αναρμόδιων.
Bestnews.gr