Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών: «Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι μπορεί να υπάρξει Ελλάδα χωρίς τρένο»

Με  δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΟΣ απαντά σε όσους  απεργάζονται σχέδια εξαφάνισης του σιδηροδρομικού δικτύου και προειδοποιεί  ότι οι σιδηροδρομικοί θα δώσουν την μάχη μαζί με την κοινωνία για ανατροπή αυτών των σχεδίων. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΣ αναφέρει:



«Όσοι επιβουλεύονται την ύπαρξη του σιδηρόδρομου στη χώρα μας τους προειδοποιούμε ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
      Πλανώνται όσοι  νομίζουν ότι μπορεί να υπάρξει Ελλάδα χωρίς τρένο. Όσοι επικαλούνται στα έωλα επιχειρήματά τους τα δήθεν ελλείμματα, τους πληροφορούμε ότι ο σιδηρόδρομος εδώ και δύο χρόνια δεν παράγει ελλείμματα. Τα συμφέροντα που απεργάζονται σχέδια εξαφάνισης του σιδηροδρομικού δικτύου, σύντομα θα αποκαλυφθούν. Ας προσέξουν και όσοι ηθελημένα ή αθέλητα προσφέρουν τις "υπηρεσίες" τους σε αυτά τα συμφέροντα.
            Οι Σιδηροδρομικοί παλεύουν για δημόσιο – ανεπτυγμένο – σύγχρονο – ποιοτικό και ασφαλή σιδηρόδρομο με φθηνό εισιτήριο όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.
            Η Π.Ο.Σ. είναι αντίθετη με τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων και πολύ περισσότερο «λουκέτου» στον ΟΣΕ με απολύσεις και θα δώσουμε τη μάχη μαζί με την κοινωνία για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
            Ο Σιδηρόδρομος είναι υπόθεση της ελληνικής κοινωνίας και σε ότι μας αφορά θα τον κρατήσουμε ανοιχτό.»