Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ξέχασε το χαρτοφύλακά του στο τρένο ο Βρετανός Πρωθυπουργός

Τον κόκκινο χαρτοφύλακά του, άφησε αφύλακτο σε ένα τρένο, με το κλειδί επάνω στη θέση του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.
Ο πρωθυπουργός, είχε μαζί του το διακριτικό χαρτοφύλακά του, που φέρει τον τίτλο του «Πρωθυπουργού», μεταφέροντας επίσημα έγγραφα, την ώρα που ταξίδευε με τρένο προκειμένου να παρευρεθεί σε γάμο στο Γιορκσάιρ.
Το χαρτοφύλακα, φωτογράφησε ένας επιβάτης, φαινομενικά αφύλακτο σε ένα τραπέζι, την ώρα που ο κος Κάμερον περιπλανιόταν σε ένα άλλο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με τη Daiy Mail.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει πως οι ισχυρισμοί για την παραβίαση της ασφάλειας ήταν «ανοησίες» και πως ένας αστυνομικός της ομάδας προστασίας του πρωθυπουργού παρακολουθούσε το χαρτοφύλακα διαρκώς.

Ο επιβάτης όμως καταρρίπτει αυτό τον ισχυρισμό αναφέροντας χαρακτηριστικά στην εφημερίδα: «Ο χαρτοφύλακας βρισκόταν εγκαταλελειμένος επάνω στο τραπέζι. Θα μπορούσα να τον είχα πάρει και να φύγω, αν ήθελα. Θα μπορούσα επίσης, πολύ εύκολα να τον καταστρέψω ή και να τον ανοίξω, μιας και τα κλειδιά ήταν επάνω στην κλειδαριά». 

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε ότι ο χαρτοφύλακας «δεν έμεινε χωρίς επίβλεψη» προσθέτοντας πως «άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού ήταν εκεί διαρκώς».

Ο κος Κάμερον ωστόσο, δήλωσε ότι ήταν «τρελός» όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Μέλος της συνοδείας του Βρετανού πρωθυπουργού στεκόταν στο απέναντι τραπέζι καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής παρακολουθώντας διακριτικά τον κόκκινο χαρτοφύλακα, την ώρα που ο κος Κάμερον είχε μεταβεί σε κάποιο άλλο βαγόνι. 

Παρόλα αυτά, το περιστατικό είναι εξαιρετικά ντροπιαστικό για τον κο Κάμερον, σύμφωνα με τη Daily Mail. Συνίσταται στους υπουργούς- και πόσο μάλλον στον Πρωθυπουργό- να μην μεταφέρουν επίσημα έγγραφα με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Πηγή: Daily Mail


Ethnos.gr