Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Ρώσοι δεν έφυγαν! Ο Β. Γιακούνιν ενδιαφέρεται για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ

Θέμα χρόνο θεωρείται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς των ρωσικών σιδηροδρόμων στην εξαγορά της ελληνικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων dogma.gr ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας» κ. Β. Γιακούνιν ο οποίος ελέγχει τον μεγαλύτερο εργοδότη της Ρωσίας που είναι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι RZD, έχει δώσει εντολή και ήδη βρίσκονται στην Αθήνα οι άνθρωποι οι οποίοι θα καταθέσουν και επίσημα το ενδιαφέρον τους στην ελληνική Κυβέρνηση. 

Ο Γιακούνιν ο οποίος το καλοκαίρι βρέθηκε στην Ελλάδα για να παραλάβει τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα τον οποίο μετέφερε στη Ρωσία όπου πραγματοποιήθηκε τεράστιο προσκύνημα, θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς άνδρες στη Ρωσία, με άμεση πρόσβαση στον Πρόεδρο Πούτιν ενώ είναι γνωστός για την βαθιά του πίστη στην ορθόδοξη Εκκλησία. 

Κύκλοι κοντά στο περιβάλλον του κ. Γιακούνιν είπαν στο dogma.gr πως η κίνηση αυτή της RZD να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται να επανακαθορίσει τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας και να αποδείξει πως παρά τις δηλώσεις Πούτιν, που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, η Ρωσία εξακολουθεί να θεωρεί την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό επενδύσεων.

Όπως σημείωσαν μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι, το ενδιαφέρον του κ. Γιακούνιν και της RZD για επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν σταματά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ερχόμενη Δευτέρα 16η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία μέρα κατα την οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για την διαδικασία.


dogma.gr