Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Στάση εργασίας την Τετάρτη σε ΟΣΕ και προαστιακό

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης
Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου την Τετάρτη από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, στο πλαίσιο της απεργίας της ΓΣΕΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με ανακοίνωσή της δηλώνει την αντίθεσή της στην «πώληση» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισημαίνοντας πως οι σιδηροδρομικοί θα απαντήσουν με «δράσεις που στόχο θα έχουν την ανατροπή αυτών των πολιτικών».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣ "η σημερινή μέρα είναι «μαύρη» για το σιδηρόδρομο καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε και υλοποιεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την εκχώρηση της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ξένα συμφέροντα κατ' επιταγή των τροϊκανών τοκογλύφων. Χαρίζουν και αποελληνοποιούν μια εταιρεία με περισσότερα από 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον τόπο μας. Με πρόσχημα τα δήθεν ελλείμματα χαρίζουν σε ξένους την περιουσία που ανήκει σε όλους τους Έλληνες".
"Ο δημόσιος σιδηρόδρομος, καταλήγει η ανακοίνωση, δεν είναι υπόθεση μόνο των Σιδηροδρομικών. Αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι Σιδηροδρομικοί θα απαντήσουμε με δράσεις που στόχο θα έχουν την ανατροπή αυτών των πολιτικών".