Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης του ΟΣΕ για τις συλλήψεις μηχανοδηγών μετά από εμπλοκή τους σε δυστυχήματα η ατυχήματα.

Οι μηχανοδηγοί δηλώνουν κινητοποιήσεις αν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις τους

Το θέμα της εμπλοκής των μηχανοδηγών σε δυστυχήματα η ατυχήματα και την σύλληψη τους μετά το συμβάν θέτει προς τους αρμοδίους  η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης του ΟΣΕ και καταθέτει τις προτάσεις της προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των συλλήψεων κάθε φορά που λαμβάνει χώρα ένα δυσάρεστο γεγονός.
Στην ανακοίνωση της η ΠΕΠΕ αναφέρει:
 
"Συνάδελφοι,
Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, στις 30/8/2013, ένα από τα θέματα που απασχόλησε το Δ.Σ. ήταν η σύλληψη  μηχανοδηγού που είχε γίνει πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη μετά από εμπλοκή σε δυστύχημα (Σ.Ζ.).

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη σύνταξη υπομνήματος με την ανάπτυξη των
επιχειρημάτων μας όπως και τις αποφάσεις Αντιεισαγγελέων Αρείου Πάγου. Βάση αυτών των αποφάσεων τονίζεται η μη σύλληψη του Μηχανοδηγού.
Το υπόμνημα αυτό θα σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία:
α) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
β) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και
γ) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τονίζοντας τη μη σύλληψη του Μηχανοδηγού.
Επίσης αποφασίσαμε την αποστολή εξωδίκου προς την εταιρεία – βάση του παραπάνω σκεπτικού – και σε περίπτωση που όλα αυτά δεν γίνουν αποδεκτά, θα πραγματοποιούμε 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σε ενδεχόμενη σύλληψη μηχανοδηγού, μετά από εμπλοκή σε ατύχημα.
Όλες αυτές οι αποφάσεις, σε συνεργασία με το δικηγόρο της Π.Ε.Π.Ε. - κ.Δήμο Τσακνιά, βαίνουν προς υλοποίηση.

Με έκπληξη – αγανάκτηση διαβάσαμε χθες (5/9/2013) στο «Στέκι της Έλξης», προσωπικό blog του συναδέλφου Κώστα Γενιδούνια, περί σύλληψης του  Μηχανοδηγού στο δυστύχημα που έγινε με την αμαξοστοιχία 600 στις 4/9/2013 και περί αποφάσεων που η Π.Ε.Π.Ε., παίρνει και δεν τηρεί.

Καταγγέλουμε το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, της μισής αλήθειας, αλλά και της προσπάθειας που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το διαχειριστή του blog σε μια σειρά από θέματα που αφορούν τον κλάδο των Μηχανοδηγών, επιχειρώντας όπως και σ΄αυτό το θέμα να παραποιήσει την πραγματικότητα προς ιδίων όφελος (κάνοντας το άσπρο – μαύρο).

Όσον αφορά το συγκεκριμένο συμβάν: η αμαξοστοιχία 600 περί ώρα 5.50’  στο σιδηροδρομικό σταθμό ΑΔΕΔΝΡΟΥ, διαπέρασε άνθρωπο (γυναίκα) που ήταν ξαπλωμένο στη γραμμή. Η αμαξοστοιχία παρέμεινε στο σημείο περίπου 2 ώρες. Αμέσως ο συνάδελφος μηχανοδηγός ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους και παράλληλα κλήθηκαν στο σημείο Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Φωτογράφοι. Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος ο συνάδελφος Γενικός Γραμματέας του Σωματείου που είναι και Προϊστάμενος του μηχανοδηγού που είχε εμπλακεί στο δυστύχημα, και μαζί με όλους τους υπεύθυνους του γραφείου Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα την ενημέρωση της νομικής υπηρεσίας έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών. Αφού διασφαλίσθηκε η κυκλοφορία με μικρές καθυστερήσεις όλων των άλλων αμαξοστοιχιών, μέσα και από την ενεργή συμμετοχή των μελών της Π.Ε.Π.Ε., ολοκληρώθηκε η διαδικασία από τις Αρχές και από τους υπεύθυνους του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής πρώτα με το δεύτερο μηχανοδηγό και μετά με τον πρώτο μηχανοδηγό. Σε επικοινωνία, που έγινε περί ώρα 08.00, με την Εισαγγελέα Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης διετάχθη η μη σύλληψη του μηχανοδηγού (όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν, είναι στην κατοχή του Σωματείου).

Η ελλιπή ενημέρωση, τα βιαστικά συμπεράσματα, οι συνδικαλιστικές πρακτικές παλαιών ετών, μόνο κακό κάνουν αυτήν την περίοδο.

Σταθερή θέση της Π.Ε.Π.Ε. ήταν και είναι: Ο μηχανοδηγός μετά την εμπλοκή του σε ατύχημα – δυστύχημα συνεργάζεται, παρόλη την ψυχολογική του φόρτιση, σε όλα τα απαραίτητα, με τις Αρχές διότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.

Η περίοδο που διανύουμε χρειάζεται ενότητα αγωνιστικότητα – μαζικότητα όλων για να αντιμετωπιστούν και να ανατραπούν όλα αυτά που προσπαθούν να μας οδηγήσουν στον εργασιακό και οικονομικό μεσαίωνα.

Καταδικάζουμε όλους εκείνους που προσπαθούν με επικοινωνιακές πολιτικές να διαιρέσουν το αρωγές μέτωπο, για μικροσυνδικαλιστικό κομματικό όφελος.

         Η   Π.Ε.Π.Ε   ΕΝΩΝΕΙ

                Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.


           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε.
                   Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας
          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                        ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ