Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σαν σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 1998. Τι έλεγε ο τότε Διευθύνον Σύμβουλος του ΟΣΕ για τον σιδηρόδρομο; Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο.

Μήπως αυτά που βιώνουν  σήμερα, ελληνικός σιδηρόδρομος και εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί,  είναι απόρροια τον όσο δεν κάναμε εμείς στο πρόσφατο παρελθόν; Μήπως λέμε! Ας ακούσουμε το ηχητικό ντοκουμέντο που βγαίνει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα και  που σαν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου του 1998, ο τότε πρώτος Διευθύνον Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Γιάννης Μουρμούρης, σκιαγραφούσε σε ομιλία του στους εργαζόμενους του ΟΣΕ, στο εργοστάσιο οχημάτων στην Θεσσαλονίκη,  το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σιδηροδρόμου.
Ποιες από εκείνες τις επισημάνσεις του σήμερα, βρίσκονται στην επικαιρότητα; Μπορούσε να αλλάξει ρότα ο ΟΣΕ και δεν το έπραξε; Μπορούσε αλλά δεν τον άφησαν; Τι πραγματικά συνέβη και σήμερα ο ΟΣΕ είναι  σε αυτή την κατάσταση; Ας ακούσουμε όλοι αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο και ας προβληματιστούμε. Η ανάρτηση αυτή, όπως θα επακολουθήσουν και άλλες, δεν γίνεται για κανέναν άλλο λόγο  ούτε για  καμιά σκοπιμότητα,  πέραν εκείνου της   επισήμανσης των λαθών και των σφαλμάτων ώστε να κάνουμε τα λιγότερα δυνατά λάθη, σήμερα που ο ΟΣΕ βρίσκεται στην δίνει του κυκλώνα..