Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Συμμετοχή ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην 78η Δ.Ε.Θ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχει ενεργά στην 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με περίπτερο στο κτίριο 15, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών και στη συνεργασία με επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Στο περίπτερο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες μεταφοράς εμπορευμάτων και προϊόντων που παρέχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη αλλά και ευρύτερα, μέσω των συνδέσεων με τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και με τη σύνδεση με το Θριάσιο Πεδίο.
Οι υπηρεσίες, που προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους πελάτες της, δεν περιορίζονται μόνο σε μεταφορές εμπορευμάτων στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, εξυπηρετείται κάθε ανάγκη μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς χώρες εντός ή εκτός Ευρώπης καθώς οι διαμετακομιστικές (transit) μεταφορές μέσω της Ελλάδας.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει ο σιδηρόδρομος είναι η μεταφορά  μεγάλων ποσοτήτων εμπορευμάτων με αξιοπιστία, ταχύτητα, χαμηλό κόμιστρο και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Ειδικότερα:
Μέσω της υπηρεσίας μεταφοράς εμπορευμάτων με πλήρη βαγόνια, είναι στη διάθεσή του ενδιαφερόμενου ο κατάλληλος τύπος βαγονιού που ταιριάζει στο είδος εμπορεύματος που επιθυμεί να μεταφέρει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επιπλέον, με την υπηρεσία μεταφοράς εμπορευμάτων με μονάδες συνδυασμένων (διατροπικών) μεταφορών, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς με εμπορευματοκιβώτια (containers) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η υπάρχουσα σιδηροδρομική σύνδεση με τον Λιμένα Θεσσαλονίκης συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδυασμένων μεταφορών προς και από την ενδοχώρα όπως επίσης στην εξυπηρέτηση των διαμετακομιστικών μεταφορών μέσω της Ελλάδας.
Επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύντομα θα καθιερώσει υπηρεσία μεταφοράς μικροδεμάτων με το σιδηρόδρομο, αρχικά στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στον άξονα Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης. Με την υπηρεσία μεταφοράς μικροδεμάτων θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς, εξπρές ή τμηματικά, μικρών σε όγκο δεμάτων, με τον σιδηρόδρομο.
Τέλος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υλοποιεί τη νέα υπηρεσία Intermodal Cargo Shuttle (ICS) που προσφέρει δυνατότητες καθημερινής και ολοκληρωμένης πόρτα-πόρτα μεταφοράς εμπορευμάτων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη παραλαμβάνοντας τα αγαθά από την αφετηρία τους και παραδίδοντας τα στον τελικό τους προορισμό. Πλεονέκτημά της υπηρεσίας είναι η μεταφορά εμπορευμάτων, αξιόπιστα, με ανταγωνιστικές τιμές και σε χρόνους που καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς.

Ο ειδικός σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Νίκος Αθανασόπουλος τονίζει σχετικά για τις δυνατότητες μεταφοράς : « Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα αναδεικνύει το ρόλο του σιδηροδρόμου στη μεταφορά εμπορευμάτων και αγαθών με σύγχρονες υπηρεσίες που αξιοποιούν συνδυαστικά τις δυνατότητες τόσο του τρένου όσο και των άλλων μέσων μεταφοράς αλλά και των μεγάλων λιμανιών της χώρας. Επιχειρηματίες, έμποροι, παραγωγοί και ιδιώτες μπορούν να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες που προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη μεταφορά κάθε είδους αγαθού, σε προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας».

Αναλυτικότερα:
Μεταφορά εμπορευμάτων με πλήρη βαγόνια
Με την υπηρεσία μεταφοράς εμπορευμάτων με πλήρη βαγόνια, είναι στη διάθεσή του  ενδιαφερόμενου ο κατάλληλος τύπος βαγονιού, για να μεταφέρει οποιοδήποτε είδος εμπορεύματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η υπάρχουσα σιδηροδρομική σύνδεση με τον Λιμένα Θεσσαλονίκης συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπορευματικών μεταφορών προς και από την ενδοχώρα, καθώς και στην εξυπηρέτηση των διαμετακομιστικών μεταφορών μέσω της Ελλάδας. Επίσης, η σύνδεση του Λιμένα Νέου Ικονίου με τον βασικό άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου, θα συμβάλλει στην διεύρυνση της δυνατότητας εξυπηρέτησης εμπορευματικών μεταφορών με τον σιδηρόδρομο.     
Πλεονεκτήματα μεταφοράς εμπορευμάτων με πλήρη βαγόνια:
Δυνατότητα μεταφοράς όλων των ειδών εμπορευμάτων, όπως πρώτες ύλες, αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα κ.λπ., κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες
Μαζικές μεταφορές εμπορευμάτων για τους πελάτες με κλειστά και ανοιχτά βαγόνια
Δυνατότητα  μεταφοράς φορτίων μεγάλων διαστάσεων και αδιαίρετου όγκου
Δυνατότητα μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων όπως χημικών, πετρελαίου, υγραερίου κ.λπ., με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια
Παροχή ειδικών εκπτώσεων για τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλήρεις αμαξοστοιχίες
Εξασφάλιση δυνατότητας σύνδεσης των εγκαταστάσεων του πελάτη με τη βασική σιδηροδρομική γραμμή, μέσω νέας παρακαμπτηρίου γραμμής.

Μεταφορά εμπορευμάτων με μονάδες συνδυασμένων (διατροπικών) μεταφορών (UTI)
Με την υπηρεσία μεταφοράς εμπορευμάτων με μονάδες συνδυασμένων (διατροπικών) μεταφορών, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς με εμπορευματοκιβώτια (containers) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η υπάρχουσα σιδηροδρομική σύνδεση με το Λιμένα Θεσσαλονίκης συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδυασμένων μεταφορών προς και από την ενδοχώρα όπως επίσης στην εξυπηρέτηση των διαμετακομιστικών μεταφορών μέσω της Ελλάδας.
Σε συνέχεια άμεσης λειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού στον Λιμένα Νέου Ικονίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έχει τη δυνατότητα εξασφάλισης της εξυπηρέτησης των εμπορευματικών μεταφορών από/ προς τον Λιμένα Νέου Ικονίου, με άμεση έναρξη των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων από/ προς Τσεχία, με δρομολογημένες αμαξοστοιχίες. Επιπλέον θα δρομολογηθούν ειδικές αμαξοστοιχίες, που θα συνδέουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με τη Σόφια ή με τα Σκόπια.
Πλεονεκτήματα μεταφοράς εμπορευμάτων με μονάδες συνδυασμένων μεταφορών:
Μεταφορά εμπορευμάτων με το σιδηρόδρομο μέσα σε containers, με ασφάλεια, ταχύτητα και χαμηλό κόμιστρο, με όλες τις καιρικές συνθήκες
Παροχή ειδικών εκπτώσεων για τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλήρεις αμαξοστοιχίες
Εξασφάλιση δυνατότητας σύνδεσης των εγκαταστάσεων του πελάτη με τη βασική σιδηροδρομική γραμμή, μέσω νέας παρακαμπτηρίου γραμμής.

Προσφορά υπηρεσίας μεταφοράς μικροδεμάτων με τον σιδηρόδρομο
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύντομα θα ξεκινήσει την υπηρεσία μεταφοράς μικροδεμάτων με το σιδηρόδρομο, αρχικά στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στον άξονα Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης. Με την υπηρεσία αυτή, θα υπάρχει η δυνατότητα  μεταφοράς, εξπρές ή τμηματικά, μικρών σε όγκο δεμάτων, με το σιδηρόδρομο.
Πλεονεκτήματα της υπηρεσίας μεταφοράς μικροδεμάτων με τον σιδηρόδρομο:
Δυνατότητα μεταφοράς μικροδεμάτων στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στον άξονα Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης
Δυνατότητα παράδοσης/ παραλαβής δεμάτων με το σύστημα «πόρτα – πόρτα», σε μεγάλες πόλεις

Υπηρεσία Intermodal Cargo Shuttle στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη:
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει σε καθημερινή βάση ολοκληρωμένες μεταφορές πόρτα-πόρτα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Οι υπηρεσίες παρέχονται σε ώρες που καλύπτουν τις απαιτήσεις της αγοράς, με τιμολογιακή πολιτική που επιτρέπει στο σιδηρόδρομο να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις μεταφορών και logistics.
Παροχές και Οφέλη
Καθημερινά δρομολόγια (βραδινή αναχώρηση μετά τις 20:00, πρωινή άφιξη πριν τις 06:00)
Υψηλή ημερήσια μεταφορική ικανότητα (30 εμπορευματοκιβώτια ή 1000 παλέτες ανά κατεύθυνση)
Εξασφαλισμένη παραλαβή και παράδοση στο χώρο σας, σε συνεργασία με πιστοποιημένους οδικούς μεταφορείς
Ποικιλία υπηρεσιών (door to door, terminal to terminal, door to terminal & terminal to door)
Επαρκής εξοπλισμός μεταφόρτωσης (2 ανυψωτικά μηχανήματα των 35 τόνων σε κάθε σιδηροδρομικό σταθμό)
Σταθερά χαμηλές χρεώσεις, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της ζήτησης
Διαμόρφωση κομίστρου ανάλογα με το μέγεθος της παραγγελίας, τα χρονικά περιθώρια παραλαβής/παράδοσης και την απόσταση της οδικής μεταφοράς μεταξύ σιδ. σταθμού και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων του πελάτη
Επιβράβευση τακτικών και συνεπών πελατών
Έλεγχος διαθεσιμότητας, κράτηση και πληρωμή μέσω διαδικτύου ή μέσω Υπηρεσίας Κεντρικής Τιμολόγησης
Συνεχής υποστήριξη από το προσωπικό των Γραφείων Εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα οποία διαθέτουν ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη
Ενημέρωση μέσω διαδικτύου για το χρόνο αναχώρησης του συρμού και τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης
Έλεγχος ικανοποίησης πελάτη, καταγραφή και αντιμετώπιση προβλημάτων από αρμόδια στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Δυνατότητα ιχνηλασιμότητας (track and trace) του φορτίου σε όλη τη διάρκεια της μεταφοράς
Εναλλακτική εξυπηρέτηση με αμιγώς οδική μεταφορά στην περίπτωση εκτάκτων διακοπών λειτουργίας της σιδηροδρομικής μεταφοράς, χωρίς προσαύξηση κομίστρου

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
Αθήνα: 210 52 97 269
Θεσσαλονίκη: 2310 599 293


«Σ.Ν» Έστω και κατόπιν εορτής καλή είναι η ενημέρωση