Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σερβία: Ευκαιρίες επενδύσεων δισεκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε σε εκπροσώπους γαλλικών εταιρειών ο υπουργός Μεταφορών

Ευκαιρίες επενδύσεων δισεκατομμυρίων ευρώ στους τομείς των σιδηροδρομικών υποδομών, των μεταφορικών δικτύων και των έργων βελτίωσης της ποτάμιας ναυσιπλοΐας, παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών της Σερβίας Μιλουτίν Μρκόνιτς σε εκπροσώπους 12 γαλλικών εταιρειών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στην υλοποίηση έργων υποδομών στη βαλκανική χώρα.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της σερβικής κυβέρνησης, τονίζεται πως ο κ. Μρκόνιτς ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο στο σιδηροδρομικό τμήμα του Πανευρωπαϊκού 'Αξονα 10 και πρόσθεσε ότι τα τρένα που θα εξυπηρετούν τις συγκεκριμένες γραμμές θα κινούνται με ταχύτητα τουλάχιστον 160 χλμ/ανά ώρα.
Ο κ. Μρκόνιτς υπογράμμισε ότι η γαλλική εταιρεία Almstom πρόσφερε τεχνική βοήθεια στη σερβική κυβέρνηση σε σχέση με την κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας.
Οι γαλλικές εταιρείες ενδιαφέρονται – σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποί τους – για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στη Σερβία, ιδίως δε όσων υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ.
Επίσης, στρέφουν την προσοχή τους στην ιδιωτικοποίηση σερβικών λιμένων όπως του Νόβι Σαντ, καθώς και στη συνεργασία στον τομέα των αερομεταφορών.
Ο κ. Μρκόνιτς ανακοίνωσε ότι η ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Βελιγραδίου – Μπαρ κατά μήκος της χώρας θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2014, θα χρηματοδοτηθεί από ρωσικό δάνειο και θα διαρκέσει.

 ΑΠΕ- Express