Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Γ. Κασιμάτης : Μεγάλες προσδοκίες από τη συμφωνία…


Την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ COSCO και Hewlett-Packard εκφράζει με δήλωση του (και) ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ  Γ. Κασιμάτης. Στη δήλωση του ο γνωστός πειραιώτης επιχειρηματίας σημειώνει:

« Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Hewlett-Packard με την ΣΕΠ ΑΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για διακίνηση  εμπορευμάτων  από και προς την ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, δημιουργεί αισθήματα ικανοποίησης στην επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά και προσδοκίες για ανάλογες αναπτυξιακές δράσεις στο εγγύς και απώτερο μέλλον.
Τέτοιου είδους συνεργασίες θέλουν τον Πειραιά, το πρώτο Λιμάνι της χώρας να ξαναγεννιέται και να αναδεικνύεται ως σημαντικός, στρατηγικής σημασίας, σταθμός, στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο και όχι μόνο καθώς και ως κέντρο  διαμετακόμισης,  παγκόσμιας εμβέλειας.


Επιπλέον, η σιδηροδρομική σύνδεση  Ικονίου-Θριασίου δημιουργεί νέες προοπτικές και ανακατατάξεις στον οδικό χάρτη της χώρας στον τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών. Σημειώνεται ότι, ο Πειραιάς, θα συνδέει και θα εξυπηρετεί εφεξής σιδηροδρομικά, πλέον του Βαλκανικού χώρου και χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Τσεχία.
Πλην της αυταπόδεικτης χρησιμότητας της εμπορικής αυτής συνεργασίας, ο  Πειραιάς πιστώνεται παράπλευρες ωφέλειες στους ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς της ανεργίας, της εξασφάλισης θέσεων εργασίας και της αύξησης του μεταφορικού έργου, με την όποια αντανάκλασή τους σε Εθνικό επίπεδο».
Portent.gr