Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δυσπιστία τρόικας για τη διαθεσιμότητα


ΤΡΙΩΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

Σχεδόν τρεις ώρες διήρκεσε η συνεργασία του κλιμακίου της τρόικας με την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνάντηση η οποία αναμένεται να επαναληφθεί ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας.


Παρότι από ελληνικής πλευράς διαμηνύεται ότι το ενδεχόμενο απολύσεων δεν έπεσε στο τραπέζι, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών επέμειναν ιδιαίτερα, στα όρια της ανοιχτής δυσπιστίας, για το μέλλον του σχήματος της διαθεσιμότητας, επικαλούμενοι κυρίως την δικαστική τύχη της εφεδρείας, όπου πολλοί υπάλληλοι κατάφεραν να επανέλθουν στις θέσεις τους κατόπιν σχετικών αποφάσεων.
Η ελληνική πλευρά παρέσχε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση αφού όποιος δεν δέχεται την υπαγωγή του στο καθεστώς θα απολύεται αυτομάτως.
Την συνάντηση Μανιτάκη – τρόικας απασχόλησαν επίσης ζητήματα τεχνικής φύσεως για τις προαπαιτούμες δράσεις ενόψει της δόσης του Μαρτίου, μεταξύ των οποίων τα νέα οργανογράμματα και για τα τελευταία τέσσερα υπουργεία, για τον καθορισμό των οποίων θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

"Εθνος¨"