Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΕΡΓΟΣΕ: «Αναπτυξιακή παρέμβαση η σιδηροδρομική σύνδεση του νέου προβλήτα της Αλεξανδρούπολης»


Η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. προχωράει στη δημοπράτηση σύνδεσης του Νέου Προβλήτα Λιμένα Αλεξανδρούπολης με την κύρια γραμμή. Το έργο θα έχει προϋπολογισμό 4.000.000 € και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 12 ημερολογιακοί μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 Το έργο αυτό είναι μεγάλη αναπτυξιακή παρέμβαση για τη Θράκη και για τη χώρα ολόκληρη. Διότι είναι γνωστό το ενδιαφέρον που αναπτύσσεται το τελευταίο καιρό για τις εμπορευματικές μεταφορές μέσω του σιδηροδρόμου. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ισχυροποιείται η θέση της χώρας ως είσοδος των εμπορευματικών μεταφορών προς την Ευρώπη.
 Η νέα σύνδεση θα αυξήσει την εμπορευματική κίνηση και ως εκ τούτου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του λιμανιού, επειδή με αυτό τον τρόπο μειώνεται το κόστος αλλά και ο χρόνος των μεταφορών.
 Παράλληλα στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, η ΕΡΓΟΣΕ, έχοντας ήδη μελετήσει τη νέα γραμμολογία του σταθμού Αλεξανδρούπολης και τη νέα χάραξη παράκαμψης του πολεοδομικού ιστού της πόλης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, πρότεινε την ένταξη του έργου στην 5η  Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

ΕΡΓΟΣΕ