Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΟΛΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ: συζητούν για τη μεταφορά Ι.Χ.


Τη μεταφορά αυτοκινήτων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στις χώρες της Βαλκανικής, μέσω της διασύνδεσης του λιμένα Ικονίου με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, εξέτασαν χθες, σε ειδική σύσκεψη, οι διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΠ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις σημαντικότερες εταιρείες μεταφοράς transit αυτοκινήτων.

Το θέμα τέθηκε λίγα μόλις 24ωρα έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην COSCO και την Hewlett Packard, για τη μεταφορά εμπορευμάτων της ΗΡ μέσω Πειραιά.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η λειτουργία και εκμετάλλευση του νέου επιλιμένιου σιδηροδρομικού σταθμού στο car-terminal του ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί για την εμπορική του εκμετάλλευση τον Σεπτέμβριο του 2013.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, μετά την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Θριάσιου - Ν. Ικονίου και την αναμενόμενη λειτουργία του επιλιμένιου σιδηροδρομικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (85.000 τ.μ., που έχει παραχωρηθεί και ανήκει στον ΟΣΕ), προγραμματίσθηκε και η ολοκλήρωση του επιλιμένιου σταθμού αυτοκινήτων στο χώρο Γ2 του εμπορικού λιμένα, για τον οποίο έχει επίσης υπογραφεί συμφωνία ΟΣΕ - ΟΛΠ.
Φ. ΦΩΤΕΙΝΟΣ