Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Βουλγαρία: Δεν υπήρξε απόσυρση επενδυτικού ενδιαφέροντος από τον διαγωνισμό για τον εμπορευματικό "βραχίονα" του Οργανισμού Σιδηροδρόμων


 Τη διαβεβαίωση ότι, δεν υπήρξε απόσυρση επενδυτικού ενδιαφέροντος από το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του εμπορευματικού "βραχίονα" του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας (BDZ), έδωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων της βαλκανικής αυτής χώρας (PPCA) Εμίλ Καρανικόλοφ.

Με τη δήλωσή του αυτή, ο κ. Καρανικόλοφ διέψευσε την τοποθέτηση του απερχόμενου υπουργού Μεταφορών Ιβάιλο Μόσκοφσκι, σύμφωνα με την οποία ορισμένοι επενδυτές φαίνεται να "οπισθοχωρούν" και να μειώνουν το ενδιαφέρον τους για τη διαδικασία, έπειτα από τις διαδηλώσεις που έγιναν στη χώρα κατά της ιδιωτικοποίησης.
Σύμφωνα με τον κ. Καρανικόλοφ, η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής των προσφορών, κατόπιν αιτήματος για τη διενέργεια επιπλέον οικονομικού ελέγχου στον εμπορευματικό βραχίονα του Οργανισμού.
Το βουλγαρικό Δημόσιο προχωρά στην πώληση 2.325.087 μετοχών, δηλαδή του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η οποία ανήκει στην BDZ Holding EAD. Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Η προηγούμενη απέτυχε, καθώς δεν εκδηλώθηκε σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Στην παρούσα διαδικασία, η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων όρισε την κατώτατη τιμή στα 100 εκατομμύρια λέβα (περίπου 50 εκ. ευρώ) από 200 εκατ. λέβα (περίπου 100 εκ. ευρώ)

ΑΠΕ
express.gr