Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Βόλος: Προβλήματα από θαλασσοταραχή



Πολλά προβλήματα προκάλεσε η θαλασσοταραχή και οι δυνατοί νοτιάδες χθες σε όλο το παραλιακό μέτωπο από Αστέρια μέχρι και Πλατανίδια. Ήδη από το πρωί έχουν αρχίσει αποκαταστάσεις με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας όσο και του δήμου Βόλου, ενώ οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν μέχρι ν’ αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που κυρίως αφορούν το εθνικό δίκτυο Βόλου-Τσαγκαράδας. 

Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο αντιδήμαρχος Αγριάς κι Αρτέμιδας Σωτ. Χαλκιάς κατά μήκος των γραμμών του ΟΣΕ από τα Αστέρια μέχρι και την αρχή της Αγριάς, η δύναμη του νερού από τα κύματα που έσκαγαν στο μουράγιο, παρέσυρε τα τούβλα που είχε τοποθετήσει ο ΟΣΕ ενδιαμέσα των γραμμών και του οδοστρώματος όπως και πολύ άμμο και χώμα και φερτές ύλες με αποτέλεσμα να φράξουν τα φρεάτια και να δημιουργηθούν «λίμνες» στο δρόμο και να καθίσταται επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.. Στην περιοχή Σουτραλί της Αγριάς, η θάλασσα έβγαλε έξω στο οδόστρωμα πέτρες μεγαλύτερες από 10 εκατοστά. Επιπλέον στον παραλιακό δρόμο που συνδέει τα Κάτω Λεχώνια με τα Πλατανίδια και είναι χωματοδρόμος σε πολλά σημεία, η θάλασσα κυριολεκτικά «τον έφαγε» με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο και να μην μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει. Σημειώνεται στην περιοχή υπάρχουν πολλές κατοικίες αν και οι περισσότερες παραθεριστικές. Ήδη μηχανήματα του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας αλλά και προσωπικό προβαίνουν σε καθαρισμό των δρόμων και αποκαταστάσεις. 

Το ίδιο συμβαίνει καις τις παραλίες Αναύρου και Αλυκών αλλά κι άλλες του ενιαίου δήμου Βόλου που είχαν ήδη καθαριστεί και ετοιμαστεί ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς, καθώς θα φιλοξενήσουν διάφορες εκδηλώσεις, όμως τελικά, όλα πρέπει να γίνουν από την αρχή, καθώς η θαλασσοταραχή τις γέμισε σκουπίδια κάθε είδους. 

ΕΡΤ