Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ι.Τ με αφορμή την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων σε βάρος συνδικαλιστικών εκπροσώπων των ΠΟΠ-ΟΤΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ


Η συνδικαλιστική δράση είναι δημοκρατικό δικαίωμα
και όχι «πειθαρχικό παράπτωμα»
 Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η μεθοδευμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος των συναδέλφων και εκλεγμένων συνδικαλιστικών εκπροσώπων..
κ. Μ. Δαρδαμάνη, Πρόεδρου της ΠΟΠ-ΟΤΑ, κ. Ν. Πελεγίνη, Γεν. Γραμματέα ΠΟΠ-ΟΤΑ, καθώς και των κ.κ. Κουλουρά και Κουτσιμπέλη, Προέδρου και Γεν. Γραμματέα αντίστοιχα του Σωματείου Οδηγών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», για τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια χρονική περίοδο που οι εργαζόμενοι όλων των Δήμων της χώρας βρίσκονταν σε συνεχείς, μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η Δημοτική Αρχή «ποινικοποιώντας» το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, επιβουλεύεται την «τιμωρία» συνδικαλιστών, μέσω υπηρεσιακών διαδικασιών, οι οποίοι υλοποίησαν ως οφείλουν τις αποφάσεις των Συλλογικών τους Οργάνων (ΠΟΠ-ΟΤΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στη μεγάλη ιστορία των κοινωνικών αγώνων των Συνδικάτων στο Δήμο της Αθήνας και είναι μια σαφής καταπάτηση της συνδικαλιστικής ελευθερίας, ενός δημοκρατικού δικαιώματος που ο σημερινός Δήμαρχος υπεράσπιζε μέχρι χθες από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη…

Ταυτόχρονα, προκύπτουν πολλά και εύλογα ερωτηματικά, καθώς οι «διωκόμενοι» συνδικαλιστές για μια διαπαραταξιακή διαμαρτυρία προέρχονται στο σύνολό τους από την παράταξη της ΔΑΚΕ!!!

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους θεωρώντας πως μια τέτοια πράξη ακραίας αναλγησίας αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση για τις καθημερινές μάχες που δίνουν ώστε να περιφρουρηθούν κεκτημένα δικαιώματα και να εκφραστούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης επιβάλλεται άμεσα να προχωρήσει στην ανάκληση των «πειθαρχικών διώξεων» που συνιστούν εχθρικές πράξεις προς το Οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα και να «σκύψει» με πραγματικό ενδιαφέρον στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου διασφαλίζοντας επιτέλους επαρκείς συνθήκες υγείας και ασφάλειας.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Αθήνα και τους δημότες της, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες της Πρωτεύουσας, η Δημοτική Αρχή, αντί να επιδίδεται σε «καθεστωτικού τύπου» διώξεις, οφείλει να αξιοποιήσει όλους τους ανθρώπινους πόρους που διαθέτει προκειμένου να δημιουργήσει μια σύγχρονη, ασφαλή και καθαρή Πόλη.

Αυτό έχει ανάγκη ο Τόπος, αυτό προσδοκούν οι πολίτες, αυτό και μόνο αυτό διεκδικούν οι εργαζόμενοι του Δήμου μέσα από απόλυτα δημοκρατικές συνδικαλιστικές διαδικασίες.