Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ακινητοποιημένα παραμένουν λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός και τρένα


ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΟΣΥ

Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» προκειμένου να κριθεί παράνομη η σημερινή απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχτηκε κατά τρόπο νόμιμο από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και έτσι απέρριψε την αίτηση της ΟΣΥ.

Συνεπώς η Αθήνα θα μείνει χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, λόγω της 48ωρης απεργίας, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).
Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης και ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ.
Ωστόσο, αύριο το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Με ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ, καταγγέλλει τη «σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς» και ζητά την άμεση ανάκληση αυτού του «βάρβαρου και αντεργατικού μέτρου».
Παράλληλα ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Σ.Σ.Ε στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.
Πάντως οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αν και είναι «προβληματισμένοι» από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης, δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ΣΣΕ και ζητούν να υπάρξει ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα.

"Εθνος"