Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Έκτακτο. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε για αύριο, 25 Ιανουαρίου, 24ωρη απεργία


Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 26/1/2013, Κυριακή 27/1/2013 και Δευτέρα 28/1/2013 θα προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες όλου του προσωπικού του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ
 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
To Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 24/1/2013 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για αύριο Παρασκευή 25/1/2013 και από ώρα 00.00’ έως 24.00’ του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Έλξη, Κίνηση, Προαστιακός) που εμπλέκεται στην κίνηση των συρμών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (Πειραιάς - Αθήνα – Αεροδρόμιο - Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά – Αθήνα – Χαλκίδα).
Η Κυβέρνηση αντί να συζητήσει με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επέλεξε την οδό του αυταρχισμού, της επίταξης – επιστράτευσης, των απειλών για απολύσεις, για να εφαρμόσει μια άδικη και αντεργατική πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις οικογένειές τους σε παραπέρα φτωχοποίηση, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την απόκρουση αυτής της πολιτικής και για τη διεκδίκηση του στοιχειώδους συνταγματικού μας δικαιώματος για συλλογικές διαπραγματεύσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Η αυριανή απεργία είναι μόνο η αρχή. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 26/1/2013, Κυριακή 27/1/2013 και Δευτέρα 28/1/2013 θα προχωρήσουμε σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες όλου του προσωπικού του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ. θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.
Καλούμε την Κυβέρνηση συναισθανόμενη τις ευθύνες της απέναντι στον Ελληνικό λαό  να ακυρώσει τα αυταρχικά μέτρα της επίταξης και να καλέσει τους εργαζόμενους σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων τους.

ΑΘΗΝΑ, 24/1/2013
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ