Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Σε όλους τους φίλους μου εύχομαι 2013 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Χρόνια Πολλά από το Κέντρο Πολιτισμού Σουηδίας


Ευτυχισμένο, με υγεία, δημιουργικό και αποτελεσματικό το 2013

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!! ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΡΕ ΤΡΕΝΟ"


Με την παραπάνω εικόνα εύχομαι στους αναγνώστες του blog και σε όλο τον κόσμο μια δημιουργική χρονιά!!

Καλή χρονιά από τα «Σ.Ν»


Μια ευχή


«Οι ευχές όλου του κόσμου να πιάσουν τόπο» επισημαίνει σε μήνυμα του φίλος αναγνώστης με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους. «Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις για εμάς, οι ευχές όλου του κόσμου να πιάσουν τόπο για πάρτη τους» καταλήγει το μήνυμα του αναγνώστη.

Ένα μισθολόγιο για όλους στο Δημόσιο

Ποιοι θα χάσουν και ποιοι θα ωφεληθούν Τι θα ισχύσει για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και των ΝΠΙΔ


Τι εστί Μνημόνιο 3 θα καταλάβουν με το νέο έτος οι υπάλληλοι τόσο του στενού όσο και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με τις διατάξεις, προβλέπεται νέο «ψαλίδι» στις αποδοχές των υπαλλήλων  στις ΔΕΚΟ οι οποίοι θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο  γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των αποδοχών τους περίπου κατά 25%.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΟΣΕ --ΠΕΣΟΣΕ


Δείτε πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς

Με τροποποιήσεις στα δρομολόγιά τους θα κινηθούν αύριο, παραμονή και μεθαύριο, Πρωτοχρονιά, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ θα σταματήσουν μια ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 23:00.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ-ΠΕΠΑ


Προαστιακός Αθήνας: η επέκταση προς Λαύριο πάσχει από μελέτες και ..χρήματα


Προβλήματα αντιμετωπίζει η επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου

Προβλήματα αντιμετωπίζει η επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αττικής προ το Λαύριο, καθώς η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων βρίσκεται προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος εδώ και έναν χρόνο, χωρίς, όμως, να έχει δοθεί ακόμη καμία απάντηση από τις υπηρεσίες του.

Θ. Ζηλιασκόπουλος, ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επιτυχημένος ή θιασώτης του Μνημονίου;

Του Φώτη Φωτεινού
Θα παραμείνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο καθηγητής Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε επί υπουργίας Δημήτρη Ρέππα; Τον θέλει ο Κωστής Χατζηδάκης ή θα υπερισχύσει η επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου για την αντικατάστασή του με τον Δημήτρη Κούκη; Σύντομα, θα ξέρουμε.

«Τον έσπρωξα στις ράγες γιατί μισώ τους Ινδουιστές»


Για ανθρωποκτονία κατηγορείται η 31χρονη γυναίκα η οποία συνελήφθη το Σάββατο από τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης επειδή έσπρωξε έναν Ινδό μετανάστη από πλατφόρμα του μετρό με αποτέλεσμα ο άτυχος άντρας να βρει τραγικό θάνατο.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος


Η ΔΑΚΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ    καλεί τα μέλη  και τους φίλους της στην ετήσια κοπή της βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ  5-1-2013  στις 11 π.μ. στα γραφεία της παράταξης.




Ο Αϊ Βασίλης πάει Δράμα


Αύριο παραμονή πρωτοχρονιάς στις 12 το μεσημέρι ο Αϊ Βασίλης Θα αφιχθεί με τρένο στον σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας όπου θα  μοιράσει δώρα στους μικρούς  φίλους του. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος των σιδηροδρομικών «Ήφαιστος» ο οποίος έχει να επιδείξει αξιόλογο  πολιτιστικό  έργο τόσο στη Δράμα όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Τα 150ά γενέθλια του αρχαιότερου υπόγειου σιδηροδρόμου του κόσμου


Στις 9 Ιανουαρίου 1863, το πρώτο υπόγειο τρένο του κόσμου προσέγγισε τον σταθμό Paddington, για το πρώτο του επιβατικό ταξίδι, ταξιδεύοντας με 5,6 χιλιόμετρα, κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου, προς την οδό Farrington, στην καρδιά της πόλης.

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει

του Κωστή Χατζηδάκη*

...Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ROSCO, προωθήσαμε τις απαραίτητες νομοθετικές διατάξεις προκειμένου να ρυθμιστούν τα θέματα των κρατικών ενισχύσεων του ΟΣΕ. Ακολουθεί η ολοκλήρωση του επιχειρησιακού πλάνου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η τοποθέτηση συμβούλων αποκρατικοποίησης, έτσι ώστε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 να ξεκινήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης..

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ευχές για την νέα χρονιά από την Γραμματεία ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος


 Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνούν οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι οι άνεργοι , ας δείξουμε  πως η αλληλεγγύη είναι ο μοναδικός δρόμος , για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι η καινούργια χρονιά θα είναι καλύτερη από αυτή που τελειώνει.

Έξι μήνες έχει να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ!


Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει σε κάποιες ΔΕΚΟ του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.
Ναι, αυτού του υπουργείου που «αυτοαποκαλείται» ως ατμομηχανή της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων της «μνημονιακής» Ελλάδας.

Πρωτοχρονιάτικη απεργία σε Μετρό και Ηλεκτρικό


Απεργία για την πρώτη μέρα του χρόνου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Τα σωματεία έλαβαν την απόφαση για νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι κυρίως για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Παράλληλα, τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Νέα Υόρκη: Νέα δολοφονία στο μετρό


Αναζητείται μία γυναίκα

Άγνωστη έσπρωξε άνδρα που περίμενε το μετρό σε σταθμό της Νέας Υόρκης, ο οποίος σκοτώθηκε, πριν εξαφανιστεί τρέχοντας από την περιοχή. H αστυνομία αναζητεί τη γυναίκα. 
Το περιστατικό έγινε σε σταθμό στο Κουίνς το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τους αυτόπτες μάρτυρες, η γυναίκα φαίνεται ότι ακολουθούσε τον άνδρα μουρμουρίζοντας μόνη της. 

Προαστιακός Αθήνας: σε παρακμή το τμήμα Πειραιάς-ΣΚΑ που κόστισε μισό δις ευρώ


Η λειτουργία του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην Αττική σήμερα κάθε άλλο βασική μπορεί να χαρακτηριστεί στο συνολικό δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Περισσότερο με αγγαρεία θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει παρά με τακτική, προγραμματισμένη και με business plan λειτουργία μέσου που μεταφέρει κόσμο χιλιάδες κόσμου

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ιδού η μεγαλύτερη και… βαθύτερη σήραγγα στον πλανήτη

Digital Life
Με μήκος διαδρομής 57 χιλιόμετρα και διαθέτοντας συνολικά 151,84 χιλιόμετρα από σήραγγες, φρεάτια και περάσματα, θα αποτελέσει -όταν ολοκληρωθεί- τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον πλανήτη, ξεπερνώντας ακόμη και το Seikan Tunnel στην Ιαπωνία.

Το έσκασαν από το Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου και... πήγαν με τρένο στη Λάρισα για να κλέψουν!

Δεν άργησαν όμως να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας...
Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας οι δύο    ανήλικοι, ηλικίας 17 και 14 ετών, για τέσσερις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών!

"Mεσολαβητές" για την αντιμετώπιση των απρεπειών στα γαλλικά τρένα.

Αλαζονική, αγενής, εγωκεντρική: η συμπεριφορά των Παριζιάνων απέναντι στους τουρίστες, αλλά και τους υπόλοιπους Γάλλους, υποχρεώνει τους οργανισμούς των  μέσων μεταφοράς να ξεκινήσουν εκστρατεία σε μία προσπάθεια να επαναφέρουν τους… καλούς τρόπους και τη φιλοξενία στην "πόλη του φωτός"!

Δύναμη Έλξης «Δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο κυκλοφορίας»

Με ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη «Δύναμη Έλξης» διεκτραγωδεί το ωράριο υπηρεσίας που επιβάλλεται με τον εφαρμοστικό νόμο στον τομέα της κυκλοφορίας. Στην ανακοίνωσης της αναφέρει:

Πρωτοχρονιά με απεργίες σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Πρωτοχρονιάτικη... έκπληξη επιφυλάσσουν στο επιβατικό κοινό οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι οποίοι προσανατολίζονται να κατεβάσουν ρολά την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τρενάτος ο Αϊ Βασίλης στην Δράμα

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στην Δράμα διοργανώνει ο Σύλλογος των σιδηροδρομικών «Ήφαιστος».  Ειδικότερα, την προσεχή Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι ο Σύλλογος θα πραγματοποήσει εκδήλωση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας όπου μικροί και μεγάλη θα υποδεχθούν τον Αϊ Βασίλη..

Χριστουγεννιάτικο τραίνο, Καλαμάτα – Χράνοι – Καλαμάτα, στις 29/12/2012


Μήνυμα για τα παιδιά: «Το ραντεβού σας με τον Άγιο Βασίλη ορίστηκε για το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις φωτισμένες καλύβες του χωριού Χράνοι. Το τραίνο θα σας περιμένει στο σταθμό Καλαμάτας για αναχώρηση στις 13.30. Μαζί μας θα είναι 25 παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού Κυλλήνης. Μην ξεχάσετε όλοι μαζί στην επιστροφή να ζωγραφίσετε το ταξίδι σας!»

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς


Θερμά ευχαριστούμε όλους εσάς που με τα  μηνύματα σας και τα τηλεφωνήματα σας εκφράσατε την αγάπη σας και την εκτίμηση σας στα «Σ. Ν» και τον διαχειριστή τους. Είναι αδύνατο να αναφερθούμε ονομαστικά σε όλους σας, με το φόβο μη ξεχάσουμε κάποιους.

Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!



Γιορτή σαν τα Χριστούγεννα
να΄ναι όλος ο χρόνος
να μην μπορεί ούτε λεπτό
να σου σιμώσει ο πόνος. 

Ευχαριστούμε τον κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο

Η Κίνα εγκαινίασε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή για τρένα υψηλής ταχύτητας στον κόσμο


Μήκους 2.298 χιλιομέτρων

 Το τρένο ταξιδεύει με μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 300 χιλιομέτρων την ώρa  
Η Κίνα έδωσε στην κυκλοφορία τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο, από το Πεκίνο προς την πόλη Γκουανσχού.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ευχές από το Σύλλογο των σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός»


Χρυσές δουλειές κάνουν τα τουριστικά τρένα του ΟΣΕ


Μεγάλη ζήτηση γνωρίζουν αυτές τις ημέρες τα θεματικά τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αποτελούν μεγάλη πηγή εσόδων για τον οργανισμό.  Είναι ενδεικτικό ότι το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού είναι μεγάλο για τον οδοντωτό σιδηρόδρομο Διακοπτού-Καλαβρύτων, ο οποίος ξεκινά από το Διακοπτό, διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλορού και καταλήγει στα χιλιόμετρα, διανύοντας μία διαδρομή 22 χιλιομέτρων. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ»

Ευχές από το σωματείο των Ηλεκτρολόγων –Ηλεκτρονικών του ΟΣΕ


H ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΚΩΝ

ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ 

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ 

ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ 

ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΗ 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

και 

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 

2013














ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΑΛΤΟΥΜΑΣ KΩΝ/ΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ








                                               
           




Ευχές από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Ευχές από τον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος


Ευχές από τον πρώην αρχιμηχανικό του ΟΣΕ κ. Άγγελο Σαρήπουλο


ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΗ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΙ  ΠΑΝΤΑ  ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
ΣΤΑ  "ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ  ΝΕΑ"

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Α. Σαρήπουλο

ΕΥΧΗΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΞΗ.

Ευχές από τον κ. Νίκο Χαγιάρη


Θέλω , από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στη Διοίκηση του Ο.Σ.Ε. "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2013! Να είμαστε όλοι γεροί για να μπορέσουμε υπερβούμε τα εμπόδια  με τα οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι την νέα χρονιά! Εύχομαι επίσης ο όμιλος Ο.Σ.Ε., το 2013, να είναι πρωτοπόρος στη προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας μας!

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Τα φιλόδοξα «δίκτυα» για την ανάπτυξη της Ευρώπης


Των Γιώργου Κουμουτσάκου
* - Siim Kallas**

Τ​​ην περασμένη Τρίτη τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασαν τη σαφή και ισχυρή υποστήριξή τους στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).

Ο σιδηροδρομικός Γιώργος Αθανασίου ξυπνά μνήμες από τα παλιά. Δείτε το βίντεο

Σήμερα επισκεπτόμενη τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης είχαμε την καλή τύχη να συναντήσουμε τον πρώην επιθεωρητή και συνταξιούχο σήμερα του  ΟΣΕ  κ. Γιώργο Αθανασίου. Στην ολιγόλεπτη συνάντηση μας είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στον βίο του στο σιδηρόδρομο και να μας  ξεδιπλώσει μνήμες από το παρελθόν. 

ΟΛΕΓΚ ΑΤΚΟΦ Σε τροχιά ΟΣΕ ένας κοσμοναύτης


Ο Ολεγκ Ατκοφ είχε παραμείνει το 1983 σε τροχιά στο Διάστημα για 237 μέρες με το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz T-10.

Eνας Ρώσος κοσμοναύτης πάτησε το πόδι του στην... Αθήνα, βάζοντας τους κρατικούς σιδηροδρόμους της Ρωσίας (RZD) σε «τροχιά» διεκδίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Βερολίνο. Νόμιζαν ότι αποκοιμήθηκε, αλλά ήταν νεκρός


Ένας 65χρονος άνδρας, που όλοι αρχικά θεωρούσαν πως είχε αποκοιμηθεί στο κάθισμά του μέσα σε συρμό του υπογείου σιδηροδρόμου του Βερολίνου διασχίζοντας έτσι πολλές φορές από άκρου εις άκρον τη γερμανική πρωτεύουσα, ήταν στην πραγματικότητα νεκρός, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Κάλαντα από την χορωδία του «Θερμαϊκού» στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης Δείτε το βίντεο


Κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες  από την χορωδία του «Θερμαϊκού» είχαν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι βρέθηκαν σήμερα στον επιβατικό σιδηροδρομικό σταθμό  Θεσσαλονίκης. «Είναι  μια καλή πρωτοβουλία και  χρειαζόμαστε τέτοιες εκδηλώσεις» μας επισήμαναν επισκέπτες του σταθμού.

Κίνα: «Test drive» για το τρένο - σφαίρα

Την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ταξιδέψουν με μια υπερσύγχρονη αμαξοστοιχία, η οποία θα κινείται κατά μήκος της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής γραμμής τρένων υψηλής ταχύτητας στον κόσμο είχαν την Παρασκευή δημοσιογράφοι στην Κίνα.

Δείτε πια δρομολόγια καταργούνται τις ημέρες των εορτών



Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης ιδιαίτερα στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη ενισχύει τη χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών κατά 20% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η χορωδία του «Θερμαϊκού» αύριο στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης



Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες  θα τραγουδήσει η χορωδία του «Θερμαϊκού» αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι  στον Σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Με την παρουσία της η χορωδία του «Θερμαϊκού» ευελπιστεί να δώσει μια διαφορετική εορταστική νότα  τόσο στους  επισκέπτες του σταθμού όσο και    στους ταξιδιώτες   των τρένων.

Συνάντηση με τον κ. Κ. Χατζηδάκη είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία σιδηροδρομικών



Τις θέσεις των σιδηροδρομικών ανέπτυξαν σε συνάντηση τους  με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη  η διοίκηση της ΠΟΣ . Σε ανακοίνωση της η ΠΟΣ αναφέρει:
 "Σε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τον ΥΜΕ κ. Χατζηδάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σταθόπουλου, οι Σιδηροδρομικοί κατέθεσαν τις θέσεις τους για:
Ενιαίο, Σύγχρονο, Δημόσιο και Ποιοτικό Σιδηρόδρομο.

Οι υψηλές εγγυήσεις σε ΔΕΚΟ συνιστούν απειλή για το χρέος


Σε ζημιογόνες και ελλειμματικές δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς κατευθύνεται το κύριο μέρος των εγγυήσεων που παρέχει το κράτος, προκειμένου να δανειστούν από τις τράπεζες, γεγονός που καθιστά τα συγκεκριμένα δάνεια ένα εν δυνάμει «κρυφό» χρέος, το οποίο εμφανίζεται στα επίσημα στοιχεία μετά τη λήξη των δανείων ή με την κατάπτωση των εγγυήσεων.

Πάτρα: Στο επίκεντρο η προέκταση του προαστιακού


Συνάντηση με στελέχη της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έχει την προσεχή Δευτέρα ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Πατρών.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών (ΠΕΠΑ)



Ενίσχυση και κατάργηση δρομολογίων τις ημέρες των εορτών
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης ιδιαίτερα στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη ενισχύει τη χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών κατά 20% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Βρεθείτε στις "φωτιές της Φλώρινας" με τραίνο


Πάρτε το τραίνο και ζήστε από κοντά την πιο …θερμή χριστουγεννιάτικη συνήθεια. Τις φωτιές της Φλώρινας!
Με τρία ημερήσια δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη, οι φίλοι του τραίνου έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τη Φλώρινα για να συμμετέχουν στο μακροβιότερο έθιμο της Μακεδονίας που διατηρείται μέχρι σήμερα και "ζεσταίνει" κάθε χρόνο την χειμωνιάτικη Φλώρινα τις παραμονές των Χριστουγέννων.
Τα δρομολόγια:

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο
Εκτροχιάστε τις ιδιωτικοποιήσεις - Video Dailymotion

Άνοιγμα ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα Βαλκάνια


Της Μαρίας Μόσχου
Μια «μόνιμη» πύλη εισόδου και εξόδου εμπορευμάτων στην χώρα μας μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου σχεδιάζει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η όποια αναμένεται να ξεκινήσει τακτικά εμπορευματικά δρομολόγια για πολλές βαλκανικές χώρες.

Τιμητική εκδήλωση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης   ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες σε όλους όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2012. Μια εκδήλωση που πραγματοποιείται εδώ και 20 χρόνια με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου κ. Γαλάνη.

Ο «Θερμαϊκός» κοντά στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας


Η διοίκηση του «Θερμαϊκού» ευαισθητοποιημένη από την οικονομικοί κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας και ιδιαιτέρα τις ευπαθείς ομάδες, επισκέφτηκε το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» και πρόσφερε τρόφιμα για το συσσίτιο του Κέντρου στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Ευχές από την Γραμματεία ΔΑΚΕ-Σιδηροδρομικών



Εχασε το τρένο... η Θεσσαλονίκη


ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΦΑΚΑΛΗ
 Κλειστά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παραμένουν τα γκισέ για Σόφια, Βουκουρέστι, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι και Σκόπια στον ΟΣΕ.
Γκασταρμπάιτερ τη δεκαετία του '50 και του '60 αποχαιρετούσαν μέσα από τα κουπέ με δάκρυα στα μάτια συγγενείς και φίλους, έμποροι με βαλίτσες στα χέρια επιβιβάζονταν στα βαγόνια προσδοκώντας να φέρουν πίσω εμπορικές συμφωνίες αλλά και αργότερα τη δεκαετία του '80 παρέες νεαρών ορμούσαν στις αποβάθρες, ξεκινώντας την περιπέτεια με interRail για να φτάσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης. Ηταν τα χρόνια εκείνα που από τη Θεσσαλονίκη οι σιδηροδρομικές γραμμές έφταναν σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Στον «χορό» των τρένων υψηλών ταχυτήτων μπαίνει και η Βραζιλία


 Άνοιξε ο φάκελος προσφορών για την ανάπτυξη τρένων υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Ρίο και Σαν Πάολο μήκους 510 χιλιομέτρων. Αυτό ανακοίνωσαν οι βραζιλιάνικοι σιδηρόδρομοι

ΕΟΠΥΥ: Νέες τηλεφωνικές γραμμές για ραντεβού


Νέο σύστημα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αναφορικά με το κλείσιμο ραντεβού με τους γιατρούς του Οργανισμού, παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς.

Απειλούν για συγκοινωνίες με ωράριο Δημοσίου και μόνο τις εργάσιμες ημέρες!


Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες

Νέος κύκλος αναταραχών ανοίγει στις ΔΕΚΟ των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και τον ΟΣΕ, των οποίων οι εργαζόμενοι απεργούν σήμερα για δεύτερη μέρα, ενώ απειλούν με κινητοποιήσεις διαρκείας, αντιδρώντας κυρίως στην υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο για τις ευρωπαϊκές μεταφορές εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως σε ένα μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο για τις ευρωπαϊκές μεταφορές  ιδιαίτερου οικονομικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.

Ακινητοποιημένα και σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ


 Ακινητοποιημένα θα μείνουν για δεύτερη ημέρα τα τρένα του ΟΣΕ λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε  η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ)  .


Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Και νέα εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα - Ποιούς υπαλλήλους αφορά


Με διευκρινιστική εγκύκλιο,  που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθορίζει ποιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τη διαδικασία πρόσληψής τους.

Ακινητοποιημένα αύριο μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, σιδηρόδρομος και προαστιακός λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων


Συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών και του σιδηροδρόμου.

Έπεσε στις ράγες του τρένου


Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας, ο οποίος λίγα λεπτά πριν τις 20.00 έπεσε στις ράγες του Μετρό, στον Άγιο Δημήτριο. Στο σημείο έχει κληθεί η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του.

Πελοπόννησος: Eπερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον σιδηρόδρομο


Με αφορμή την πρόσφατη διακήρυξη (15.12.2012 - επισυνάπτεται) Κορίνθιων Συμπολιτών μας, σχετικά με την «Ανάδειξη και Επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής υποδομής Κορινθίας», τις συνεχείς κλοπές υλικών υποδομής από το δίκτυο του Προαστιακού αλλά και την αναγκαιότητα για επαναλειτουργία όλου του δικτύου της γεωγραφικής ενότητας Πελοποννήσου, παρακαλώ, όπως θέσετε στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τα ακόλουθα ερωτήματα, προς συζήτηση:

Αραχωβίτικα, Ψαθόπυργο και Κ. Αχαΐα, πάει ο προαστιακός


Επεκτείνεται ο προαστιακός προς Βορρά (Αραχωβίτικα, Ψαθόπυργο) και Νότο (Κάτω Αχαΐα). Οι επαφές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον Δήμο Πατρέων καλά κρατούν και -σύμφωνα με... πληροφορίες της «Π»- τα ευχάριστα νέα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στο δρόμο για διαθεσιμότητα - φορολογικό



Συλλαλητήρια πραγματοποιούν στις 12.30 το μεσημέρι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για τη διαθεσιμότητα και το νέο φορολογικο. Για τις 13:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Επίκαιρη ερώτηση στην βουλή για τις τιμές στα ΜΜΜ. Δείτε βίντεο

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Σπύρος Λυκούδης με θέμα τις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην ερώτηση του κ. Λυκούδη απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης  κ. Σταύρος Καλογιάννης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σιδηροδρομικών μπροστά από το κτίριο του ΟΣΕ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο μπροστά από το κτίριο του ΟΣΕ στην Οδό Καρόλου στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε διαδικασία αποκρατικοποίησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO


Με γοργές διαδικασίες επιδιώκει η κυβέρνηση να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, ROSCO, για τις οποίες διαφαίνεται, ήδη, σημαντικό ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Ακινητοποιημένα τα τρένα σήμερα και αύριο


Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα και αύριο  οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού σιδηρόδρομου καθώς η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ)  πραγματοποιεί 48ωρη απεργία.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για την απόσχιση της συντήρησης τροχαίου υλικού

 http://www.tovima.gr/themes/1/default/media/home/clear.gifΤου Αχιλλέα Χεκίμογλου

 Την παραμονή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη Μονάδας Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ROSCΟ) υπό τον δημόσιο έλεγχο ζήτησε την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), η οποία κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να αποσύρει την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) περί απόσχισης της μονάδας συντήρησης από τον οργανισμό, καθώς και την ρήτρα του μνημονίου για μεταφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με στόχο την ιδιωτικοποίησή της.