Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Οι ράγες που οδηγούν στην ανάπτυξη


Παράλληλα με τις φορτοεκφορτώσεις στις προβλήτες, ειδικά συνεργεία ολοκληρώνουν την κατασκευή της ράγας για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με την ενδοχώρα. Οταν τελειώσουν θα τεθεί σε εφαρμογή και η συμφωνία της Hewlett Packard με την Cosco για τη μεταφορά των προϊόντων της.
Αυτή η συνεργασία δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο διακίνησης εμπορευμάτων και ανοίγει τον δρόμο στην έλευση και άλλων εταιρειών. Παράλληλα οδηγεί στην ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης. Ενός έργου 17 χιλιομέτρων που σέρνεται στους λαβυρίνθους της ελληνικής γραφειοκρατίας εδώ και δώδεκα χρόνια.
Από την πλευρά της Cosco αναφέρεται ότι γίνονται ήδη επαφές για συμφωνίες ανάλογες με αυτήν της HP. «Ο Πειραιάς μπορεί να γίνει σημαντικός πόλος έλξης για τους μεγάλους παίκτες. Τα πολλαπλά οφέλη από τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας είναι προφανή και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία. Αλλωστε οι ενέργειές της μέχρι τώρα δείχνουν ότι δεν θα το κάνει», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΕΠ κάπτεν Φου. «Ονειρό μας είναι ο Πειραιάς να γίνει το εμπορευματικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι άτοπο ένα φορτίο από την Ασία που προορίζεται για τη Λιβύη να πρέπει να πάει πρώτα στο Ρότερνταμ», λέει ο κ. Βαμβακίδης.
«ΤΑ ΝΕΑ»