Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Μπουτάρης: «Κέντρο συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό»

Μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μονάδα καύσης και θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 150 εκατ. Ευρώ.
Την αποφασιστικότητά του να ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης μονάδας καύσης και θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων στη Σίνδο εξέφρασε, σε δηλώσεις του στη Voria.gr. ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Μιλώντας στο περιθώριο του συμποσίου «Βιώσιμες πόλεις, Δυναμική Ανάπτυξης», που διοργανώνει το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως η χωροθέτηση θα γίνει στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ η υλοποίηση της μονάδας θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη πενταετία (2017-2018).
Επιπλέον, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες θα υπογραφεί προγραμματική συμφωνία του δήμου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό. Όπως ανέφερε, από εκεί τα υλικά θα μεταφέρονται με βαγόνι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της Σίνδου, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος.

voria.gr