Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Δυστυχώς, εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έβαλαν το «χέρι τους στο μέλι»

Metaforepress.gr

Όταν συμβαίνουν περιστατικά επίορκων εργαζομένων, συνήθως αυτά παραμένουν «εντός των τοίχων» της εταιρείας.  Άλλωστε, σε δύσκολη θέση βρίσκεται, τόσο η διοίκηση της εταιρείας, όσο και οι εργαζόμενοί της.

Στα τελευταία διοικητικά συμβούλια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν συζητηθεί φαινόμενα επίορκων υπαλλήλων. Διαπιστώθηκαν λαθροχειρίες στο πετρέλαιο, αλλά και στην έκδοση εισιτηρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση οι εργαζόμενοι καρπωνόντουσαν τη «διαφορά» στις τιμές των εισιτηρίων. Π.χ. το εισιτήριο είχε εκδοθεί για  το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, αλλά ο εργαζόμενος απέδιδε στην εταιρεία μόνο τα έσοδα από το Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη.
Αν και τα ποσά δεν είναι μεγάλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κινήθηκε πειθαρχικά και ποινικά εναντίον των επίορκων εργαζομένων.
Μακάρι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ και γενικότερα το υπουργείο Μεταφορών (από εκεί ξεκινούν όλα, αν υπάρχει πολιτική βούληση όλα γίνονται) να κινούνταν το ίδιο αποφασιστικά και στο «πάρτι» προμηθειών γύρω από την κατασκευή του δικτύου του ΟΣΕ, αλλά και σε παλαιότερους διαγωνισμούς προμηθειών, όπου τα ποσά δεν ήταν κάποιες εκατοντάδες ευρώ, αλλά κάποιες εκατοντάδες εκατ. ευρώ…
«Σ.Ν» Αυτή η ανάρτηση δεν πρόσβαλε κανέναν εργαζόμενο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ;