Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις τρένων στην Κροατία

     5 νεκροί από το ψύχος
Το κύμα ψύχους που πλήττει ολόκληρη την Κροατία, εκτός από τα παράλια της Αδριατικής, ήταν η αιτία θανάτου πέντε ανθρώπων τις προηγούμενες δύο μέρες. Οι τέσσερις υπέκυψαν από το κρύο, ενώ καθάριζαν το χιόνι έξω από τις οικίες τους στην Πιτόματσα στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο Όσιεκ και στο Βάλποβο.
Το πέμπτο θύμα της κακοκαιρίας είναι ένας άνδρας, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί το Σάββατο στην περιοχή Κορένιτσα και εντοπίστηκε χθες παγωμένος σε απόσταση 150 μέτρων από δρόμο.

Στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο Τσρνι Λουγκ, στο εθνικό πάρκο Ρίσνιακ, το θερμόμετρο σήμερα το πρωί δείχνει -18 βαθμούς Κελσίου, στο Σλαβόνσκι Μπροντ στα νότια -17 βαθμούς Κελσίου, στο Γκόσπιτς – 16 βαθμούς Κελσίου και στο Ζάγκρεμπ -10 βαθμούς Κελσίου.

Τα περισσότερα προβλήματα που είχαν προκληθεί στις συγκοινωνίες λόγω των χιονοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, έχουν αποκατασταθεί. Τα δρομολόγια με τα γρήγορα και διεθνή τρένα πραγματοποιούνται κανονικά με 60 λεπτά καθυστέρηση, όπως ανακοίνωσε ο κροατικός οργανισμός σιδηροδρόμων. Ακυρώθηκαν τα περιφερειακά δρομολόγια των τρένων στις περιοχές Κάρλοβατς, Νόβσκα, Βίνκοβατς, Μοράβιτσα και Ριέκα.
zougla