Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σιδηροδρομικοί: Γιατί απεργούμε


 Με την απεργιακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών εκθέτει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν οι σιδηροδρομικοί να κατέβουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 19 και 20 Δεκεμβριου.  Στην ανακοίνωση της η ΠΟΣ αναφέρει:

  «Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), έχοντας πάντα ως κεντρική της επιδίωξη ένα σύγχρονο, ποιοτικό, ασφαλή και ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο, στην υπηρεσία της κοινωνίας, αποφάσισε δύο επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες:
Την Τετάρτη 19/12/2012 και την Πέμπτη 20/12/2012  όλου του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στις άλλες εταιρείες (ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ).

            Με τις απεργιακές αυτές κινητοποιήσεις οι σιδηροδρομικοί διεκδικούν:
Την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 5/12/2012 που αποσπά από τον ΟΣΕ τα Μηχανεργοστάσια και συγκροτεί εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού με στόχο την ιδιωτικοποίησή της. Η υλοποίηση αυτής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες σιδηροδρομικούς με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία, θα παραδώσει σε ιδιωτικά συμφέροντα ένα σημαντικό για το σιδηρόδρομο κλάδο, θα αυξήσει το κόστος της συντήρησης χωρίς να εξασφαλίζονται τα σημερινά υψηλά στάνταρ ασφαλείας.
Την ακύρωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης, με την υπαγωγή στο ΤΑΙΠΕΔ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ήδη λειτουργεί χωρίς ελλείμματα και με τη λειτουργία της γραμμής Ικονίου – Θριασίου μπορεί να πολλαπλασιάσει το εμπορευματικό μεταφορικό της έργο και να είναι μια κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση.
Την κατάργηση  της  απαράδεκτης υπαγωγής στο ενιαίο μισθολόγιο σιδηροδρομικών, οι οποίοι εκτελούν κυκλωματική εργασία επί 24ωρου βάσεως και τις επτά μέρες της εβδομάδας, Κυριακές, εξαιρέσιμες και αργίες. Γιατί με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου οι ήδη μειωμένοι μέχρι και 50% μισθοί των σιδηροδρομικών και κυρίως όσων απ΄ το προσωπικό εμπλέκονται στην κυκλοφορία, θα μειωθούν δραματικά και θα οδηγήσουν πολλούς συναδέλφους μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Γι΄αυτό η Π.Ο.Σ. ζητά να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να αντανακλά τις ιδιαίτερες συνθήκες του σιδηροδρομικού επαγγέλματος και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Τέλος η Π.Ο.Σ., όπως και όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αξιώνει να μη νομοθετηθεί η νέα φοροεπιδρομή που προωθεί η Κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο προγραμματίζεται η φορολογική λεηλασία σε ό,τι έχει απομείνει ως εισόδημα για τους εργαζόμενους μισθωτούς, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, ενώ  συνεχίζεται η ασυλία της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.
Για τα παραπάνω θέματα, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, κ.Χατζηδάκη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ
και στις δύο συγκεντρώσεις της Π.Ο.Σ. έξω από τα γραφεία του Ο.Σ.Ε.  (Καρόλου 1-3):
►  την  ΤΕΤΑΡΤΗ  19/12/2012  ώρα: 10.00’ πμ &
►  την  ΠΕΜΠΤΗ  20/12/2012  ώρα: 10.00’ πμ.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Φωτο αρχείο