Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στην περιοχή των Σερρών Ανήλικος σε σπείρα που ρήμαζε ΟΣΕ και αντλιοστάσια


Επί έξη μήνες, μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου, δρούσε ανενόχλητη η… οικογενειακή σπείρα ενός 54χρονου που, μαζί με τους γιους του ηλικίας 18 και 15 χρόνων, έκανε διαρρήξεις σε σπίτια, μαγαζιά και έκλεβε υλικά από τον Ο.Σ.Ε. και τα αντλιοστάσια στην περιοχή των Σερρών!


Οι  έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας οδήγησαν στην εξιχνίαση έξι κλοπών σε αγροκτήματα, σπίτια και επιχειρήσεις απ’ όπου έκλεψαν εξαρτήματα αυτοκινήτων, εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, γεωργικά μηχανήματα, καλώδια και διάφορα σιδερένια και αλουμινένια αντικείμενα. Οι ίδιοι είχαν εισβάλει στις εγκαταστάσεις του Τ.Ο.Ε.Β. στην Ηράκλεια Σερρών, όπου είχαν αντλήσει ενάμισι τόνο πετρελαίου από τα σταθμευμένα μηχανήματα έργων και είχαν αρπάξει 20 σακιά με τσιμέντο και παλιά σίδερα! Αλλά και από τις γραμμές του Ο.Σ.Ε. στη Βυρώνεια Σερρών είχαν «σηκώσει» 500 κιλά μετάλλων!

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων  ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, αλλά η οικογενειακή σπείρα δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Σε βάρος του πατέρα και των παιδιών του σχηματίστηκε δικογραφία που θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ένας 21χρονος Αλβανός ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής που είχε γίνει σε άγνωστο χρόνο στο σπίτι ενός 69χρονου στην περιοχή των Μηλεών Μαγνησίας με λεία ηλεκτρικά εργαλεία και διάφορα ανταλλακτικά συνολικής αξίας 2.000 ευρώ. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη, ενώ σε βάρος του 21χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Δεν απέφυγε τη σύλληψη, όμως, γιατί δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα και διατάχθηκε η διοικητική επιστροφή του στη χώρα του.

Δυο εβδομάδες  μετά την κλοπή τεσσάρων κινητών και μίας συσκευής GPS συνολικής αξίας 1.800 ευρώ από το κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας ενός 37χρονου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, οι δράστες εντοπίστηκαν. Πρόκειται για δυο Έλληνες ηλικίας 42 και 46 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Μαζί τους κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος ένας 17χρονος στον οποίο πούλησαν ένα από τα κλεμμένα κινητά το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του.

«Πρώτο Θέμα»