Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Φωτογραφία-σοκ στο πρωτοσέλιδο της Νιου Γιορκ Ποστ


ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Οι τελευταίες στιγμές ενός άτυχου 58χρονου που άγνωστος έσπρωξε στις γραμμές, την ώρα που ερχόταν ο συρμός του μετρό, καταγράφηκαν από φωτορεπόρτερ και έγιναν πρωτοσέλιδο, προκαλώντας την οργή πολλών αναγνωστών

 Ο ανεξάρτητος φωτογράφος Ρ. Ουμάρ Αμπάζι υποστήριξε ότι βρέθηκε τυχαία την Δευτέρα στον σταθμό της 49ης οδού, για άλλη αποστολή της Νιου Γιορκ Ποστ, όταν κάποιος έσπρωξε τον Κι Σουκ Χαν στο κενό.
Οπως φάνηκε στις φωτογραφίες, δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος κοντά στον άτυχο κάτοικο του Κουίνς, πατέρα ενός παιδιού, την ώρα της επίθεσης.
Ο φωτογράφος, αντί να σπεύσει να βοηθήσει, σήκωσε άμεσα την κάμερα και άρχισε να τραβάει φωτογραφίες με τα τελευταία δευτερόλεπτα του 58χρονου, πριν τον χτυπήσει ο συρμός.
Ο τραυματισμός του ήταν πολύ σοβαρός και εξέπνευσε λίγο αργότερα, στο παρακείμενο νοσοκομείο Ρούζβελτ.
Η Ποστ πήρε τις φωτογραφίες και το πρωτοσέλιδο της Τρίτης ήταν ανατριχιαστικό: Ο άτυχος άνδρας εικονίζεται να κοιτά τον συρμό που έρχεται κατά πάνω του, ενώ ο οδηγός του διακρίνεται και αυτός, ανήμπορος να αντιδράσει.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ, είναι ο πηχυαίος τίτλος, με τον υπέρτιτλο να προσθέτει: «Σπρωγμένος στις γραμμές, αυτός ο άνδρας πρόκειται να πεθάνει».
Ακολούθησε έκρηξη οργής από πολίτες και αναγνώστες, τόσο στο τηλεφωνικό κέντρο της Ποστ όσο και στο διαδίκτυο. Σαν αποτέλεσμα, την Τετάρτη το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας εμφανίζεται κάπως απολογητικό, αλλά το ίδιο θρασύ, ειδικά για το ρόλο του φωτογράφου.
Με τίτλο «Φωτογράφος: πώς αποφάσισα σε μία στιγμή», παρουσιάζεται η εκδοχή της εφημερίδας, που μάλιστα προσθέτει: «Κάνουν λάθος οι κριτικοί του καναπέ»...