Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Η ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ

Τέλος της εβδομάδας δίνεται σε κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή Κομοτηνής – Ξάνθης
Περισσότερες από 12 ώρες διήρκησε η διαδικασία απομάκρυνσης των πέντε βαγονιών βάρους 200 τόνων
Δύο βαγόνια βρίσκονται σταθμευμένα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κομοτηνής























Περισσότερo από 12 ώρες διήρκησε η διαδικασία απομάκρυνσης των πέντε βαγονιών της αμαξοστοιχίας 91 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη και εκτροχιάστηκε το πρωί της Παρασκευής κοντά στους οικισμούς Αμαξάδες του Ν. Ροδόπης. Συγκεκριμένα λόγω καθίζησης γέφυρας ρέματος, εκτροχιάστηκε η επιβατική αμαξοστοιχία «intercity 91», αποτελούμενη από πέντε βαγόνια με 116 επιβάτες, που κατευθυνόταν από Αλεξανδρούπολη προς Θεσσαλονίκη, μεταξύ των χωριών Σούνιο – Αμαξάδες, στα όρια Ν. Ροδόπης με Ν. Ξάνθης. Ουδείς από τους επιβάτες και προσωπικό του Ο.Σ.Ε. δεν τραυματίστηκε. Εκτροχιάστηκαν τρία από τα πέντε βαγόνια, χωρίς να ανατραπούν, ενώ ο Χρόνος είχε σπεύσει αμέσως στο σημείο. 

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΡΕΜΑ

Το ατύχημα φυσικά είχε σαν αποτέλεσμα την πλήρη διακοπή της σιδηροδρομικής γραμμής Ξάνθης - Κομοτηνής, λόγω των εκτεταμένων ζημιών σε αυτή. Οι περισσότερες ζημιές εντοπίστηκαν στο σημείο, όπου κατέρρευσαν τα αναχώματα της γέφυρας όταν παρασύρθηκαν από μεγάλο όγκο νερού. Πρώτο μέλημα των ανθρώπων του ΟΣΕ ήταν να μεταφερθούν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες στον προορισμό τους, όπως και έγινε, αφού επιστρατεύτηκαν λεωφορεία για το σκοπό αυτό. Από εκεί και έπειτα όμως άρχισε ο πραγματικός πονοκέφαλος, αφού έπρεπε να μετακινηθεί ο συρμός των 200 τόνων, μία υπόθεση καθόλα δύσκολη και χρονοβόρα. Δύσκολα γιατί ο γερανός που θα μπορούσε να μετακινήσει το τρένο δεν μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε, αφού μόνο ο ΟΣΕ στην Αθήνα διαθέτει το αντίστοιχο μηχάνημα. Πρώτα όμως οι αρμόδιες αρχές μερίμνησαν για τον καθαρισμό του ρέματος από τα σκουπίδια και τις φερτές ύλες, ώστε το νερό να βρει διέξοδο και το μικρό γεφυράκι να μην καταστραφεί ολοσχερώς, παρασύροντας μαζί του ενδεχομένως και τα βαγόνια. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΩΡΩΝ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ

Μόλις οι εργασίες καθαρισμού ολοκληρώθηκαν κλήθηκε γερανός ιδιώτη για να ρυμουλκήσει το εκτροχιασμένο τρένο. 
Περισσότερες από 12 ώρες διήρκησε αυτή η επιχείρηση, υπό την καθοδήγηση ανθρώπων του ΟΣΕ, οπότε δύο από τα βαγόνια μεταφέρθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Κομοτηνής και τα υπόλοιπα τρία σε αυτόν της Ξάνθης. Μετά την απομάκρυνση άρχισαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης από συνεργεία ιδιωτών συνεπικουρούμενα από τεχνικούς του οργανισμού. 
Οι εργασίες, αν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, δηλαδή Πέμπτη ή Παρασκευή. Μέχρι τότε, το επιβατικό κοινό της περιοχής, θα εξυπηρετείται από τον Ο.Σ.Ε. με λεωφορεία. Οι επιβάτες για την καλύτερη πληροφόρησή τους σχετικά με τα δρομολόγια του ΟΣΕ μπορούν να επικοινωνούν με τον Σταθμό της Κομοτηνής στο τηλέφωνο  2531022650

Δήμητρα Συμεωνίδου 

www.xronos.gr