Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση Σαμαρά - Αλμούνια με φόντο τις ιδιωτικοποιήσεις


Με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η προσέλκυση επενδύσεων.
Βασικός στόχος για την ελληνική πλευρά είναι να ξεπεραστούν προβλήματα που σχετίζονται με το κοινοτικό πλαίσιο και άλλα θέματα -όπως για παράδειγμα το θέμα των ενισχύσεων στον ΟΣΕ- και θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδια στην άμεση υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος χθες είχε επαφές στο Βερολίνο με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και τον υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, και μετέφερε τη βούληση της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του τα ξημερώματα με την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι μια επιτυχής έκβαση για την Ελλάδα θα είναι επιτυχής έκβαση και για την Ευρώπη.
Ερωτηθείς εάν προβλέπει νέο "κούρεμα" για το ελληνικό χρέος, ο πρωθυπουργός απάντησε πως "αυτό είναι μια άλλη ιστόρια" και πρόσθεσε: "Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη".
MEGA