Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δόθηκε σε κυκλοφορία το σιδηροδρομικό τμήμα μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής


Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής που είχε διακοπεί λόγω του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας ιντερσίτι 91 την περασμένη Παρασκευή.
Σήμερα τα πρώτα τρένα πραγματοποίησαν διέλευση με περιορισμένη ταχύτητα ενώ  τα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται προκειμένου να βελτιώσουν την υποδομή ώστε τα τρένα να διέρχονται με μεγαλύτερη ταχύτητα.

                      Τι προηγήθηκε της εκτροχίασης

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας αναδημοσιεύουμε ρεπορτάζ του bog  xronos.gr με τίτλο ενέργειες μέχρι την στιγμή της εκτροχίασης
«Το Τμήμα Συντήρησης Γραμμής Αλεξανδρούπολης, έχοντας παρακολουθήσει τις μετεωρολογικές προβλέψεις,  έδωσε εντολή από την προηγούμενη, 29/11/12, το μεσημέρι, στον εργοδηγό του 15ου Διαμ/τος Γραμμής, ζητώντας του να επιθεωρήσει την Παρασκευή το πρωί την γραμμή δικαιοδοσίας του Τμήματος, από Αλεξανδρούπολη έως Ξάνθη, επιβαίνοντας στην μηχανή του IC 91. Του ζητήθηκε μάλιστα να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή Ιάσμου  - Αμαξάδων και ιδιαιτέρως στην περιοχή της Γέφυρας του χειμάρρου Αμαξάδων.  Όπως αναφέρει ο εργοδηγός, όταν το τρένο διήλθε από την Ι.Δ. στο Χ.Σ. 309+816, διέκρινε μπροστά, έναν μαύρο όγκο στην γραμμή και ζήτησε αμέσως από τους μηχανοδηγούς να μειώσουν ταχύτητα. Έτσι  κατά δήλωση των μηχανοδηγών, κατάφεραν να μειώσουν την ταχύτητα στα 60 Km/h, από τα 120 km/h που είναι η δρομολογιακή ταχύτητα στην περιοχή, αποφεύγοντας μια πιο δυσάρεστη κατάληξη».

Δήμητρα Συμεωνίδου
 Xronos.gr

                       Ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από το πρωί της Πέμπτης 6/12/2012, τα δρομολόγια στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη εκτελούνται κανονικά, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της υποδομής. Η λειτουργία της γραμμής είχε διακοπεί λόγω προβλήματος στην υποδομή, στο ύψος του Πολυσίτου Ξάνθης, μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις.