Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Απεργιακές κινητοποιήσεις για 19 και 20 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι σιδηροδρομικοί

Με εξώδικο δήλωση της  προς κάθε αρμόδιο φορέα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών γνωστοποιεί την απόφαση της για απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19  και 20 Δεκεμβρίου με στόχο την  ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 5/12/2012 που αποσπά από τον ΟΣΕ τα εργοστάσια και μηχανεργοστάσια και συγκροτεί εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού.
Παραθέτουμε ολόκληρη την εξώδικη δήλωση της ΠΟΣ

 «ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος 6 και εκπροσωπείται νόμιμα

 Π Ρ Ο Σ

Τον «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε.»  που
εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 27 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λιοσίων 301 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπουργό  Οικονομικών – κ. Ιωάννη Στουρνάρα,  (Νίκης 5-7, Σύνταγμα).
Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Κωστή Χατζηδάκη (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στη συνεδρίασή του στις 11 Δεκεμβρίου 2012 έχοντας πάντα ως κεντρική επιδίωξη των σιδηροδρομικών ένα σύγχρονο, ποιοτικό, ασφαλή, δημόσιο σιδηρόδρομο, στην υπηρεσία της κοινωνίας, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη: α) 24ωρης Πανσιδηροδρομικής απεργίας για την Τετάρτη 19/12/2012 και β) 24ωρης Πανσιδηροδρομικής απεργίας για την Πέμπτη 20/12/2012 όλου του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε όλη τη χώρα.
   
Θέματα απεργιακής κινητοποίησης:

Η ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 5/12/2012 που αποσπά από τον ΟΣΕ τα εργοστάσια και μηχανεργοστάσια και συγκροτεί εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού. Η υλοποίηση αυτής ΠΝΠ θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες σιδηροδρομικούς με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία, θα παραδώσει σε ιδιωτικά συμφέροντα ένα σημαντικό για το σιδηρόδρομο  κλάδο, θα αυξήσει το κόστος της συντήρησης χωρίς να εξασφαλίζονται τα σημερινά υψηλά στάνταρ ασφαλείας.
Η ακύρωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης με την υπαγωγή στο ΤΑΙΠΕΔ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ήδη λειτουργεί χωρίς ελλείμματα και με τη λειτουργία της γραμμής Ικονίου – Θριασίου μπορεί να πολλαπλασιάσει το εμπορευματικό μεταφορικό της έργο και να είναι μια κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση.
Η κατάργηση  της  απαράδεκτης υπαγωγής στο ενιαίο μισθολόγιο σιδηροδρομικών, οι οποίοι εκτελούν κυκλωματική εργασία επί 24ωρου βάσεως και τις επτά μέρες της εβδομάδας, Κυριακές, εξαιρέσιμες και αργίες. Με τον τρόπο αυτό οι ήδη μειωμένοι μέχρι και 50% μισθοί των σιδηροδρομικών για πολλούς απ΄αυτούς και κυρίως για όσους εμπλέκονται στην κυκλοφορία θα μειωθούν δραματικά και θα οδηγήσουν πολλούς συναδέλφους μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ζητάμε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να αντανακλά τις ιδιαίτερες συνθήκες του σιδηροδρομικού επαγγέλματος και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων για αξιοπρεπή επιβίωση.
Να μη νομοθετηθεί η νέα φοροεπιδρομή που προωθεί η Κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και με το οποίο προγραμματίζεται η φορολογική λεηλασία  σε ό,τι έχει απομείνει ως εισόδημα για τους εργαζόμενους μισθωτούς, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, ενώ  συνεχίζεται η ασυλία της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.


***

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Ο.Σ.Ε.,  την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ, την ΓΑΙΑΟΣΕ, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει».




Αθήνα  12 Δεκεμβρίου 2012

                     Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας

           ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ