Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συναντήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων με τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Συνάντηση με τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε η Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών εν όψει των εξελίξεων που κυοφορούνται στον Όμιλο του ΟΣΕ. Σε ανακοίνωση της η ΠΟΣ αναφέρει:

 «Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών παρουσία και των προεδρείων των σωματείων-μελών της, συναντήθηκε με τους Διευθύνοντες Συμβούλους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εν όψει των εξελίξεων που υπάρχουν με την επίσκεψη των Ρώσων  και το ενδιαφέρον τους για τον ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 Εκφράστηκαν με σαφήνεια οι αντιθέσεις της Π.Ο.Σ. για κάθε ιδιωτικοποίηση ή αποελληνοποίηση επιχειρηθεί στους ελληνικούς Σιδηροδρόμους.
Επίσης εκφράστηκε η αντίθεση της Π.Ο.Σ. για τις περαιτέρω μειώσεις που προβλέπει το νέο μνημόνιο και η ερμηνευτική εγκύκλιος των νέων μισθολογικών διατάξεων, καθότι οι Σιδηροδρομικοί έχουν υποστεί ήδη όλες τις μειώσεις από τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους και μνημόνια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να καταθέσει τις απόψεις της.
Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς σε ετοιμότητα».
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.