Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

H ελληνική SALFO στο μεγαλύτερο, υπό κατασκευή, σιδηροδρομικό έργο

Η πρώτη σύμβαση αφορά στην υποστήριξη της SAR για τις μελέτες του νέου σιδηροδρομικού δικτύου της Σαουδικής Αραβίας, ταχύτητας λειτουργίας 200 χλμ την ώρα, μήκους 2.750 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού άνω των 30 δισ. ευρώ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό έργο υπό κατασκευή παγκοσμίως.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης κατασκευής στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων του Κατάρ, μαζί με την Αμερικάνικη Εταιρία Συμβούλων KBR για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 30 αυτοκινητοδρόμων της χώρας, μήκους 550 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού άνω των 15 δισ. ευρώ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ιωάννης Φωτεινός δήλωσε σχετικά: «Μετά από πολύχρονη παρουσία της εταιρείας μας στις χώρες του Κόλπου και τη συνεχή προσπάθειά μας για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, υπογράψαμε δύο συμβάσεις που αφορούν στα μεγαλύτερα προγράμματα έργων υποδομής παγκοσμίως.
Με το δεδομένο αυτό, όχι μόνο επιτύχαμε την ανάληψη αξιόλογων διεθνών projects για την εταιρεία, αλλά παράλληλα, καταφέραμε να εδραιώσουμε σημαντικά την παρουσία μας στην περιοχή και το σημαντικότερο να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες μηχανικούς σε μια δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο».
metaforepress.gr