Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Απεργεί την Πέμπτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας


Σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, την ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ημέρα θα μείνουν ακινητοποιημένα τα ταξί από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ καλούνται οι καταστηματάρχες να κλείσουν τα καταστήματά τους. 


Λόγω της πανεργατικής απεργίας της Πέμπτης αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Κλειστά θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.
Τη συμμετοχή του κλάδου των ταξί στην απεργία της Πέμπτης, με εννιάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. έως 5 μ.μ), αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών Αγοραίων - Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ).