Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Θα επιτρέπονται στα τρένα τα ζώα συντροφιάς

Πηγή: zoosos

Τα προβλήματα κατά την μετακίνηση των ζώων συντροφιάς με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εντός της Ελλάδας δεν είναι λίγα. 
Καθημερινά σχεδόν λαμβάνουμε καταγγελίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας για ζώα που αν και συνοδεύονται από τους ιδιοκτήτες τους και φέρουν το βιβλιάριο υγείας, που είναι παντού απαραίτητο, μπαίνουν στους χώρους αποθήκευσης αποσκευών και όχι στην καμπίνα των επιβατών κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Δυστυχώς είναι αρκετοί ακόμη οι οδηγοί τωνυπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ. που αρνούνται την επιβίβαση σε εκείνους που συνοδεύουν ζώα συντροφιάς.
Εξαιτίας του όγκου των παραπόνων και των καταγγελιών, αφού έχουμε και θανάτους ζώων λόγω ασφυξίας ή έντονου στρες, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  (Π.Φ.Π.Ο.) και τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία είναι σε επαφή τόσο με τις διευθύνσεις των κατά τόπους Κ.Τ.Ε.Λ. όσο και με το Υπουργείο Μεταφορών ώστε σταδιακά να περάσει το κατάλληλο μήνυμα και η νομοθεσία να ισχύσει πλήρως.
Τα ζώα δεν είναι ακάθαρτα και έχουν δικαίωμα να ταξιδεύουν μαζί μας. 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι επαφές της Π.Φ.Π.Ο. με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ήδη ισχύει στον Η.Σ.Α.Π. και στο ΤΡΑΜ και στο ΜΕΤΡΟ) ώστε και στα τρένα που κάνουν υπεραστικά δρομολόγια να ισχύει αυτό που γίνεται στα Κ.Τ.Ε.Λ., δηλαδή τα ζώα συντροφιάς να συνοδεύονται από τους ιδιοκτήτες του και να ταξιδεύουν μαζί τους στα βαγόνια των επιβατών.
Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. η ΤΡΑΙΝΟΣΕ την πληροφόρησε, ότι τελικά θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, η οποία θα επιτρέπει τη μεταφορά των ζώων συντροφιάς στους συρμούς των επιβατών.
Αυτό είναι ένα ακόμα καλό νέο. Μια μικρή απόδειξη ότι τα δικαιώματα των ζώων τίθεται επί τάπητος και οι αρμόδιοι αναγκάζονται να υποχωρούν και να προσφέρουν σε αυτά τα πλάσματα κάτι από αυτό που τους αναλογεί.
Nooz.gr