Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή προς την ΓΑΙΑΟΣΕ του Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας


Τις ενστάσεις του εκφράζει το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού με επιστολή του προς την διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ για  τον τρόπο  μίσθωσης  ακινήτου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλαταμώνα.  Στην επιστολή το Κέντρο αφήνει αιχμές για  τον τρόπο της διαδικασίας εκμίσθωσης  και ζητά απάντηση από την διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ. Παραθέτουμε όλη την επιστολή αυτούσια:



Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού                                           Στοκχόλμη Σουηδίας
8 Οκτωβρίου 2012
Προς: ΓΑΙΑ ΟΣΕ
Λιοσίων 301
Τ.Κ. 10 445, Αθήνα
Ελλάδα
Θέμα: Μίσθωση Σ.Σ. Πλαταμώνα
Από ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα τα «Σιδηροδρομικά Νέα» πληροφορηθήκαμε έμμεσα και εκπρόθεσμα για τις προκηρύξεις και τις μισθώσεις του Σ.Σ. Πλαταμώνα και των περί αυτού κατοικιών.

Έχοντας δε υπ' όψει: το πέραν της διετίας έκδηλο ενδιαφέρον του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας (ΚΕΠΣ) να μισθώσει τα εν λόγω κτίρια, την έγγραφη και την ξεκάθαρη δήλωση των στόχων αξιοποίησης αυτών των κτιρίων ως παράρτημα του ΚΕΠΣ και ως πολιτιστικού πολυχώρου με έμφαση στις σχέσεις του Ελληνισμού της διασποράς με τη μητροπολιτική Ελλάδα, το χαρακτήρα των δράσεών μας που θα ήταν συμπληρωματικές -και όχι ανταγωνιστικές- με τις δράσεις τοπικών επιχειρήσεων, με στόχο να προβάλλουν την περιοχή, να προσελκύσουν νέους επισκέπτες και να συμβάλλουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βόρεια Ευρώπη προς τον Πλαταμώνα, την Πιερία και γενικότερα τη Μακεδονία μας, θεωρούμε ότι το ΚΕΠΣ παρακάμφτηκε αδίκως απ'την όλη διαδικασία.

Εντυπωσιαζόμαστε λοιπόν από τις συνοπτικές διαδικασίες μίσθωσης που ακολουθήθηκαν για το Σ.Σ. Πλαταμώνα, την αγνόηση του ενδιαφέροντος και των προτάσεών μας αλλά και την μίσθωση των χώρων με πολύ κατώτερο μίσθωμα απ' ότι μας είχε γενικά και προφορικά αναφερθεί το 2011. Το θέμα της μίσθωσης (ή και αγοροπωλησία) προσέκρουε ως πέρσι σε εσωτερικές διαδικασίες της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και εν καιρώ θα ενημερωνόμασταν για να προχωρήσουμε στη σχετική μίσθωση.


Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε πως για το θέμα αυτό έχουμε στείλει τέσσερα σχετικά έγγραφα (βλ. επιστολές από 20 Μαΐου 2010, από 25 Αυγούστου 2010, από 12 Φεβρουαρίου 2011 και ηλ. επιστολή από 6 Απριλίου 2011), επικοινωνήσαμε πολλές φορές με το τηλέφωνο αλλά ουδέποτε λάβαμε έγγραφη απάντηση ή πρόταση ή έστω ανακοίνωση για να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό μίσθωσης με κάποια σχετική προσφορά.


Θεωρούμε πως το θέμα χρήζει κάποιου ελέγχου, πρωταρχικά από την ίδια τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ. Παρακαλούμε, αν μας παρέχεται το νόμιμο δικαίωμα, το έγγραφο μας αυτό να θεωρηθεί ως ένσταση ενάντια στον τρόπο και στις διαδικασίες, βάσει των οποίων διενεργήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός. Επί του θέματος και για τους παραπάνω λόγους τελούμε εν αναμονή μιας έγγραφης απάντησή σας.

Ανδρέας Μπούκας
Διευθύνων το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας(ΚΕΠΣ)