Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στις Βρυξέλλες για ΟΣΕ και Σκαραμαγκά


ΠΟΙΝΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΙΣΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Tον φάκελο με τις διάφορες εκκρεμότητες που έχει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με παλαιές υποθέσεις κρατικών ενισχύσεων, οι οποίες συνοδεύονται από τεράστια πρόστιμα, και «μπλοκάρουν» προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων εταιρειών, όπως ο ΟΣΕ, ή επίλυσης προβλημάτων, όπως αυτά που αντιμετωπίζουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναμένεται να θέσει ο υπουργός Ανάπτυξης-Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης στον αρμόδιο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια.
Ο υπουργός αναχώρησε χθες το βράδυ για τις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκτός από τον ανιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο για Θέματα Ανταγωνιστικότητας Χοακίν Αλμούνια, ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Hannes Swoboda και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul.


Αναζητούνται λύσεις 

H επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης- Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη στις Βρυξέλλες θα κλείσει με τη συνάντηση που θα έχει με Ελληνες ευρωβουλευτές. Το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης σε συνεργασία με τους συντονιστές που έχουν αναλάβει συγκεκριμένες υποθέσεις εξετάζει μία σειρά λύσεων για δύσκολες υποθέσεις όπως αυτές του ΟΣΕ και των ναυπηγείων, οι οποίες για να προχωρήσουν χρειάζονται προηγουμένως τη συνεργασία και το «πράσινο φως» από την Κομισιόν.

"Η"