Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Νέο σύστημα ασφάλειας των τρένων δοκιμάζεται στην Αμερική


«Αν είχαμε το σύστημα θετικού έλεγχου τρένων ίσως  είχε αποφευχθεί  η τραγωδία του 2008» δήλωσε O Councilmember Keith Millhouse, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Metrolink κατά την παρουσίαση του τρένου δοκιμής με το σύστημα  «Θετικός έλεγχος τρένων»  (PTC).

Το PTC είναι βασικά ένα σύστημα παράκαμψης εντολών.  Εάν ένας φορέας εκμετάλλευσης αγνοεί τους κανονισμούς ασφαλείας ή απλά κάνει ένα λάθος, προκαλεί το τρένο  να μετακινηθεί αυτόνομα και με ασφάλεια. Αν παραδείγματος χάρη ο μηχανοδηγός παραβίαση τον ερυθρό σηματοδότη αυτόματα ενεργοποιείτε το PTC  αντιστρέφοντας τα σφάλμα.
Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες  Antonio Villaraigosa είπε  "Με αυτή την αποκάλυψη Θετική Train Control-enabled τρένο δοκιμής. . . θα σηματοδοτήσει το πρώτο βήμα σε ένα ταξίδι προς ένα ασφαλέστερο δίκτυο διέλευσης στο Λος Άντζελες αλλά  και σε εθνικό επίπεδο ».
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2008, τρένο της Metrolink 111 συγκρούστηκε με επερχόμενη αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 24 επιβάτες.
Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες  Villaraigosa , είπε : « ότι η ημέρα της  σύγκρουσης  του 2008 ήταν δυσκολότερη μέρα μου  ως δήμαρχου και έκτοτε έκανα τα πάντα να βρεθεί λύση  που θα αποτρέψει μια τέτοια μέρα να επαναληφτεί».