Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Μετά την έκθεση κόλαφο του ILO για την καταπάτηση βασικών θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την παραβίαση Διεθνών και Ευρωπαϊκών συνθηκών, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων με απόφασή της, χαρακτηρίζει παράνομες τις νομοθετικές αλλαγές της χώρας μας για τον 12μηνο χρόνο μαθητείας και τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την απόλυση των εργαζομένων.

 Δυστυχώς, η δημοκρατία και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα καταπατώνται βάναυσα με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων και της Τρόικα, οι οποίοι υπηρετούν και παίζουν το ρόλο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και νομοθετούν εις βάρος των εργαζομένων.
 Το κράτος έχει αναλάβει συστηματικά το ρόλο του προστάτη των εργοδοτών και του δυνάστη των πολιτών …
 Στη χώρα που “γεννήθηκε” η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη, βρέθηκαν δυστυχώς κάποιοι πολιτικοί που γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα της χώρας, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές συνθήκες, προτροπές και αποφάσεις συλλογικών οργάνων στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της πατρίδας!!!
 Με απλά λόγια οι πολιτικοί αυτοί, είναι οι σύγχρονοι υπηρέτες οικονομικών συμφερόντων, καταπατητές δικαιωμάτων και κυρίως πατριδοκάπηλοι!!!


Σχετικά με την απόφαση πατήστε εδώ