Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη στον Δήμο Αμπελοκήπων –Μενεμένης για την σιδηροδρομική διάβαση της οδού Αγίας Παρασκευής και διαφόρων έργων στο δήμο


Πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, στελεχών της Διοίκησης, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ και η υπεύθυνη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης πρώτα καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο στο Δήμο του και αμέσως ξεκίνησε η συζήτηση των σοβαρών ζητημάτων της περιοχής.
Μεταξύ πολλών θεμάτων τα οποία έθεσε ο Δήμαρχος δόθηκε ιδιαίτερη έκταση σε δύο θέματα αυτό της κάτω διάβασης Μενεμένης (υπόγειας οδού από Μοναστηρίου έως Αγίας Παρασκευής), της συντήρησης και ανάπλασης της οδού Μοναστηρίου και της αντικατάστασης της μεταλλικής πεζογέφυρας στις γραμμές του ΟΣΕ στο ύψος της οδού Λ. Καλλιθέας και Γ. Χαλκίδη.
Ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η κατασκευή της κάτω διάβασης αποτελεί έργο ύψιστης σημασίας για την περιοχή μας και η υλοποίησή του θα διευκολύνει και θα κάνει ασφαλέστερες τις μετακινήσεις ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί η σύνδεση και η επικοινωνία στη δυτική Θεσσαλονίκη, που σήμερα εξυπηρετείται μόνο μέσω της οδού Αγ. Παρασκευής. Στο συγκεκριμένο τμήμα η Δυτική Θεσ/νίκη είναι κυριολεκτικά «κομμένη στα δύο». Επίσης ένα άλλο ζήτημα είναι και η ανάπλαση της οδού Μοναστηρίου στα όρια του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, τον αστικό εξοπλισμό, τον ηλεκτροφωτισμό των πεζοδρομίων, θα βελτιωθούν οι συνθήκες διέλευσης των διερχόμενων πεζών και των οχημάτων κατά μήκος της οδού, καθώς λόγω της υφιστάμενης απαράδεκτης κατάστασης έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα».
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων έργων στη συνέχεια δήλωσε ««Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, το οποίο εκφράζεται θεσμικά, με ένταση μάλιστα από τον Δήμαρχο είναι το έργο της κάτω διάβασης Μενεμένης και η ανάπλαση της οδού Μοναστηρίου. Για το πρώτο ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ, πιστεύοντας ότι θα την πετύχουμε, ενώ για το δεύτερο, ως Θεσσαλονικιός, θα πράξω ότι είναι δυνατόν για να έχει την ίδια τύχη».
Μετά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσκεψη για μια επιτόπια εξέταση των προβλημάτων.