Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς λεωφορεία, τρένα και μετρό η πόλη της Νέας Υόρκης από τις 19:00 τοπική ώρα εν αναμονή του τυφώνα Σάντι.


Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στην ανατολική ακτή 
Η πόλη της Νέας Υόρκης θα διακόψει τη λειτουργία του δικτύου της των δημόσιων μέσων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, σήμερα από τις 19:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος) για προληπτικούς λόγους εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Σάντι, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου.

Εκτός από το μετρό, οι αρχές της πόλης αυτής των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων αποφάσισαν επίσης να κλείσουν τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι πλαζ σήμερα το απόγευμα. "Αν γυρίσει και απομακρυνθεί, τόσο το καλύτερο. Πραγματικά θα είναι πολύ καλά.

Αλλά αν όχι, εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι γι'αυτό", σημείωσε ο Κουόμο.

Η αρχή των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα αρχίσει να διακόπτει τις διάφορες υπηρεσίες της στις 19:00 τοπική ώρα, πρόσθεσε.

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς αναμένεται να ξαναρχίσουν να λειτουργούν περίπου 12 ώρες μετά το τέλος της καταιγίδας, διευκρίνισαν επίσης άλλοι αξιωματούχοι στην συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης όπως και σε άλλες πόλεις στην ανατολική ακτή της χώρας καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Σάντι.

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ακύρωσε όλες τις πτήσεις της που προβλέπονταν για αύριο Δευτέρα προς τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, την ώρα που αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει εκατοντάδες εσωτερικές πτήσεις. Το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει ωστόσο ανοιχτό σήμερα, σύμφωνα με τις αρχές.

Σ.Μ. 
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ -