Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μνημόνιο συνεργασίας Ευρωπαϊκών και ρωσικών σιδηροδρόμων

Η  UNIFE, Ευρωπαϊκή σιδηροδρομική βιομηχανία, και NP-UIRE (Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και εξοπλισμού σιδηροδρόμων) έχουν υπογράψει  μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας, σε μια κίνηση για την «ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ευρωπαϊκών και ρωσικών σιδηροδρόμων».
«Η Ρωσία είναι ταχέως αναδυόμενες ως βασική αγορά για τα επόμενα χρόνια, με ένα εξαιρετικά φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα των σιδηροδρόμων», εξηγεί ο Henri-Poupart Lafarge.

"Τόσο η Ευρώπη όσο και η Ρωσία έχουν μια μακροχρόνια παράδοση των σιδηροδρόμων, αν και ιστορία δημιούργησε κάποια εμπόδια στην απρόσκοπτη μεταφορά μεταξύ των σιδηροδρομικών δικτύων μας. Είναι σημαντικό να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών και ρωσικών σιδηροδρομικό τομέα να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια και να διασφαλίσει ότι θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και στις δύο πλευρές. "
Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Henri Poupart-Lafarge (Πρόεδρος της Alstom Μεταφορές, UNIFE πρόεδρος) και Βαλεντίν Gapanovich (Ανώτερος Αντιπρόεδρος RZD, NP-UIRE Πρόεδρος) με την ευκαιρία της έκθεσης 1520 στο Σότσι.
Η κοινή συνεργασία θα αναπτυχθεί σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τυποποίησης, της αποδοχής, διαδικασιών έγκρισης, και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η διαχείριση της ποιότητας, UNIFE είπε. "Το παρόν μνημόνιο συμφωνίας σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τη συνεργασία με τους Ρώσους ομολόγους μας," δήλωσε ο Philippe Citroën, UNIFE Γενικός Διευθυντής.
"Η Ρωσία είναι μια ταχέως μεταβαλλόμενη χώρα, και αυτό αντανακλάται από τις υψηλές φιλοδοξίες της χώρας όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών και την κατασκευή των γραμμών υψηλής ταχύτητας."