Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών ληστών και εκβιαστών. Έκλεβαν υλικό από το δίκτυο του ΟΣΕ

Τέσσερα αλλοδαπά μέλη οργανωμένης σπείρας, που έκλεβαν υλικό από τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ και παράλληλα λήστευαν συστηματικά και πουλούσαν... προστασία σε καταστηματάρχες στην Αθήνα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.
Επίσης, συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια στην κλοπή υλικού του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, έπειτα από πληροφορίες για άτομα που αφαιρούν υλικό από το δίκτυο του ΟΣΕ, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρουν με ταξί, εντόπισαν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, δύο ταξί στα οποία επέβαιναν δύο εξ αυτών (ένας σε κάθε όχημα) και τους ακινητοποίησαν.

Μετά από έρευνα βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στο πίσω κάθισμα και των δύο οχημάτων 25 πλαστικές σακούλες γεμάτες με μεταλλικούς συνδέσμους, συνολικού βάρους 1000 κιλών.

Αρμόδιος υπάλληλος του ΟΣΕ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για σύγχρονους ελατηριωτούς συνδέσμους βαρέως τύπου, που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των στρωτήρων και της σιδηροτροχιάς.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες, μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς που συνελήφθησαν στην πλατεία Βικτωρίας, είναι μέλη της πολυμελούς σπείρας που διέπραττε ληστείες, εκβιασμούς και παροχή προστασίας σε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις ληστειών και εκβιασμών, ενώ ερευνάται πλήθος άλλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας.
http://egklimatikotita-