Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γλάρος έφτιαξε φωλιά δίπλα σε γραμμές τρένου

Μπορεί ένα νέο σπίτι να κρύβει πολλές «παγίδες», αλλά η τοποθεσία που επέλεξε αυτός ο θαρραλέος γλάρος για να κάνει τη φωλιά του είναι πέρα για πέρα επικίνδυνη από… όλες τις πλευρές!
Το παράτολμο πουλί έφτιαξε τη φωλιά του δίπλα στις γραμμές του τρένου, σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς που εκτελεί το δρομολόγιο από το Mallaig προς την πόλη Lochaber της Σκωτίας.

Ατάραχη και αδιάφορη, η «γλαρίνα» κάθεται στα… αυγά της, ενώ τα βαγόνια περνούν κυριολεκτικά δίπλα από το κεφάλι της, διανύοντας ίσως την «τολμηρότερη» περίοδο της ωοτοκίας της. «Ήταν απίστευτο αυτό που είδα… Το τρένο επιτάχυνε και το πουλί δεν κούνησε καν το κεφάλι του, δεν χαμήλωσε το βλέμμα, βρε αδελφέ, από τον θόρυβο και την ταχύτητα του συρμού!» λέει με απορία ένας επιβάτης.
«Μόλις βγουν από τα αυγά, μπορεί να πάνε προς τις γραμμές…» επισημαίνουν οι περισσότεροι. Μάλιστα, ένας που ασχολείται ερασιτεχνικά με τα πτηνά και τις συνήθειές τους λέει χαρακτηριστικά: «Ο γλάρος έφτιαξε εδώ τη φωλιά του πριν εμφανιστούν τα τρένα, καθότι η γραμμή αυτή είναι καινούργια… Δείχνει να μην ανησυχεί καθόλου σε αντίθεση με τους επιβάτες… Το μόνο πρόβλημα είναι οι νεοσσοί, όμως τώρα είναι δύσκολο να μετακινηθεί η φωλιά, καθώς μπορεί οι γλάροι να παραπλανηθούν και να μην ξαναγυρίσουν στα αυγά…».


 24wro