Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Φάκελος με οδικά και σιδηροδρομικά έργα προτείνεται για ένταξη στα ομόλογα έργων

Σκληρή μάχη με την ΕΤΕπ
Φάκελο με οδικά και σιδηροδρομικά έργα έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση, τα οποία θα προταθούν προς ένταξη στο εργαλείο των ομολόγων έργων (project bonds) που αναμένεται να πάρει το τελικό του σχήμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με Τα Νέα, διεξάγεται διπλωματική μάχη προκειμένου να πεισθεί ο γαλλογερμανικός άξονας να ασκήσει πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση των υποδομών στην Ελλάδα, καθώς η τράπεζα εμφανίζεται απρόθυμη να αποδεσμεύσει πόρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, μία από τις τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων, που είναι «παγωμένες» λόγω της αναστολής δανειοδότησης από τις τράπεζες, θα προταθεί από το υπουργείο Υποδομών ως υποψήφια για ένταξη στα ομόλογα έργου.
Πάντως, κύκλοι κοντά στην υπόθεση λένε ότι το θέμα είναι σε στάδιο επεξεργασίας.
«Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη διαδικασία και είμαστε στη φάση της ανίχνευσης. Το θέμα έχει δρόμο. Εμείς, προφανώς, ενδιαφερόμαστε να κινητοποιήσουμε περισσότερους πόρους» υπογραμμίζουν και προσθέτουν ότι το πιθανότερο είναι το θέμα να λυθεί πολιτικά, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
"ΤΑ ΝΕΑ"