Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Προαστιακός Πάτρας: συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων

Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή νέων στάσεων καθώς και την επέκταση προς τα Αραχωβίτικα και το Δρέπανο

Αποκλεισμό του Δημαρχείου, προγραμματίζουν σήμερα το πρωί, κάτοικοι και επαγγελματίες του Ακταίου διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή των εργασιών κατασκευής στάσης του Προαστιακού στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr η σκέψη είναι να ξεκινήσουν με το δρομολόγιο του Προαστιακού στις 10:00πμ και να καταλήξουν στο Δημαρχείο της οδού Μαιζώνος όπου και θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό. Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι την ίδια μέρα, κλιμάκιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα βρεθεί στην Πάτρα και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Λέγκα ο οποίος άλλωστε με δελτίο τύπου της προηγούμενης εβδομάδας είχε ενημερώσει για την επικείμενη επίσκεψη στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα με τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Στο μεταξύ όπως έγραψε ο Μιχάλης Βασιλάκης στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" της Δευτέρας με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν το συμβούλιο και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αραχωβιτίκων, εάν δεν ξεκινήσουν αμέσως τα δρομολόγια του προαστιακού.

Την απόφαση έλαβε το τοπικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε παρουσία κατοίκων, την προηγούμενη Παρασκευή. Ο πρόεδρος των Αραχωβιτίκων, Κώστας Μιχαλόπουλος, δήλωσε στην «ΠτΔ» ότι τα έργα υποδομής που είχε θέσει ως προϋπόθεση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο, Δήμο Πατρέων για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, έχουν ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Το τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία υποστηρίζει -όπως λέει ο Κ. Μιχαλόπουλος- ότι, λόγω έλλειψης ενός εξαρτήματος, δεν μπορεί να ξεκινήσει τα δρομολόγια προς τα Αραχωβίτικα και το γειτονικό Δρέπανο. «Στην αρχή μας είπαν ότι θα ξεκινήσουν τον Μάιο. Φτάσαμε στον Ιούνιο και τίποτα ακόμα» συμπληρώνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητα και επισημαίνει ότι η περιοχή είναι τουριστική και χρειάζεται το μέσο για την εξυπηρέτηση μόνιμων κατοίκων και παραθεριστών.

Το συμβούλιο και οι κάτοικοι εξετάζουν ως αντίδραση τον αποκλεισμό του προαστιακού στο Ρίο, εάν δεν δοθεί λύση μέχρι τις 15 Ιουνίου.
ypodomes