Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΑΚΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ»

Οι Σιδηροδρομικοί και οι οικογένειές τους τα τελευταία χρόνια εκτός του ότι κατηγορήθηκαν, λοιδορήθηκαν, υπονομεύτηκαν, έγιναν τα πρώτα πειραματόζωα για να περάσει το μνημόνιο και τα αντεργατικά μέτρα που αυτό έφερε.


Έκλεισαν τα 2/3 του δικτύου, καταργήθηκαν δρομολόγια, έφυγαν 1800 συνάδελφοι και οι αποδοχές μας μειώθηκαν πάνω από το 50% σε σχέση με το 2009.
Αντίθετα, μειώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα (για να σωθεί ποιος άραγε); Δυστυχώς οι θυσίες των Σιδηροδρομικών αλλά και όλων των Ελλήνων εργαζομένων και μη δεν έπιασαν τόπο.
Διαπιστώσαμε (εδώ και καιρό βέβαια), ότι οι συνεργάτες και «μυστικοσύμβουλοι» του κυρίου Σαμαρά τον παραπληροφορούν σε ότι έχει σχέση με τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
( Ο ΟΣΕ έχει κέρδη 25 εκατομμύρια ευρώ για το 2011 και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το 2012 έχει μηνιαία  κερδοφορία 6 εκατομμύρια ευρώ).
Οι «μυστικοσύμβουλοι» τώρα μιλούν για 800 εκατομμύρια έλλειμμα το χρόνο, ενώ πριν λίγο καιρό μιλούσαν για 2 δισεκατομμύρια.
Πότε έλεγαν αλήθεια άραγε; Και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;
Γιατί μάλλον εκτός από μαθηματικά δεν γνωρίζουν ούτε από ψυχολογία ούτε από κοινωνική πολιτική.
 
Η 6η Μαΐου προφανώς δεν δίδαξε σε κανέναν από όλους σας, τίποτα
Δεν καταλάβατε ούτε το μήνυμα, ούτε και τις συνέπειές του……
Η ΔΑΚΕ Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ παραμένει αταλάντευτη και πιστή στις αξίες της και εκφράζει το φόβο και την αγωνία όλων των συναδέλφων εργαζομένων και δεν μπαίνει στη διαδικασία της ΚΥΒΙΣΘΗΣΗΣ !!!!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΔΑΚΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ»



               Υ.Γ. ΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΣΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ