Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΟΣΕ: εγκρίθηκαν 22 εκ.ευρώ για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Βόλος-Λάρισα

Σε τροχιά υλοποίησης αλλά σε διαφορετικές ράγες χρηματοδότησης φαίνεται να «τρέχει» το έργο της Ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας, με την υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Τζούλια Τσαλίκη, να ανακοινώνει χθες, την έγκριση του έργου, προϋπολογισμού 22 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Μεταφορών και την χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την ίδια ώρα που οι τοπικοί φορείς δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια χρηματοδότησης του έργου μέσω «Jessica» η κ. Τσαλίκη έφερε στην επιφάνεια το σχέδιο «β», που θα πρέπει όμως να ξεπεράσει το «σκόπελο» του Υπουργείου Οικονομικών.
Στα τέλη Μαΐου, ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να κατατεθεί εγκαίρως και με πληρότητα ο φάκελος της πρότασης για το σημαντικό έργο του εκσυγχρονισμού και της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος «Jessica».
Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Σκοτινιώτη, αποτέλεσε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων έργων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Jessica», που δημοσίευσε στις 11 Μαΐου του 2012 το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Τ.Α.Α.Θ.).
Πριν ακόμη γίνει η σύσκεψη ή κατατεθεί η πρόταση στο «Jessica», όπου και θα κριθεί η «τύχη» του έργου, φαίνεται να ενεργοποιείται το εναλλακτικό σχέδιο, με την κ. Τσαλίκη, να ανακοινώνει την έγκρισή του από το Υπουργείο Μεταφορών και χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου των στελεχών του ψηφοδελτίου Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, η κ. Τσαλίκη, ανέφερε ότι η ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας, που αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο που θα βγάλει την περιοχή από τη σιδηροδρομική απομόνωση, έχει ήδη πάρει «πράσινο φως» από το Υπουργείο Μεταφορών.
Το έργο σύμφωνα με την ίδια, περιλαμβάνει εκτεταμένες επισκευές που απαιτούνται σε μήκος γραμμής 60 χλμ. και το έργο της ηλεκτροκίνησης. Όπως ανέφερε, το τελικό «οk» αναμένεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου βρίσκεται ο φάκελος του έργου.
Πηγή: "Ελευθερία" Λάρισας