Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη μπίζνα με το χαλκό


Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Πριν από λίγο καιρό, η μαφία του χαλκού πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη κλοπή υλικού από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος: έξι ντιζελάμαξες Mithubishi βάρους 60-70 τόνων η καθεμία, εξαφανίστηκαν σε μία νύχτα.

Διαβάστε τι λέει ο νόμος 4024

Το Μαυροβούνιο υπέγραψε συμφωνία αξίας 13 εκατ. ευρώ με την ισπανική εταιρεία, CAF, για την παροχή τριών τρένων

Η υπό κρατικό έλεγχο εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών στο Μαυροβούνιο, Zeljeznicki Prevoz Crne Gore, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία αξίας 13 εκατ. ευρώ (18,4 εκατ. δολάρια) με την ισπανική εταιρεία, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, για την προμήθεια τριών ηλεκτρικών τρένων.

Από σήμερα η αναστολή δρομολογίων του Προαστιακού

Από σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού Αεροδρόμιο - Νερατζιώτισσα - Αεροδρόμιο, λόγω τεχνικών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση των συρμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι υπόλοιπες αμαξοστοιχίες θα κυκλοφορούν κανονικά.





Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Από αύριο, αναστολή τοπικών δρομολογίων Προαστιακού


Σε ανακοίνωση της Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων, από την Δευτέρα, 31-10-2011 και μέχρι νεωτέρας, αναστέλλονται τα τοπικά δρομολόγια ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Οι υπόλοιπες αμαξοστοιχίες θα κυκλοφορούν κανονικά. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το τηλέφωνο 1110 (εξυπηρέτηση 7.00-22.00) και από το προσωπικό των σταθμών .

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Στα λόγια το εμπορευματικό κέντρο του ΟΣΕ στο στρατόπεδο Γκόνου .

Όλα δείχνουν ότι το εμπορευματικό κέντρο που είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Γκόνου στην δυτική Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να υλοποιείται στο προσεχές ορατό μέλλον δεδομένου των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα όσο και ΟΣΕ. Η κατασκευή του έργου αυτού θα αποτελούσε για την Θεσσαλονίκη μια ευκαιρία, να αναδεχθεί σε έναν διαμετακομιστικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με πολλαπλά οφέλη.

Αλλάζει η ώρα. Τα ρολόγια μία ώρα πίσω, ξημερώματα Κυριακής

Στους χειμερινούς ρυθμούς επανέρχεται από αύριο η ζωή των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σύντομες σιδηροδρομικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο


Η ρουμανική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων, CFR, μείωσε στο μισό τις ζημίες της το εννεάμηνο του 2011
Η ρουμανική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων, CFR SA, μείωσε τις ζημίες της κατά 55% τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, καθώς ανήλθαν σε 62,2 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 138 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι την ίδια περίοδο.

Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αναστολή τοπικών δρομολογίων Προαστιακού 31-10-2011

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων, από την Δευτέρα, 31-10-2011 και μέχρι νεωτέρας, αναστέλλονται τα τοπικά δρομολόγια ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Οι υπόλοιπες αμαξοστοιχίες θα κυκλοφορούν κανονικά.

Αναζητούνται επενδυτές για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αχιλλέας Τόπας 
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναστολής περαιτέρω δρομολογίων, ακόμα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο Αθηνών.

Αναπαύσεις μεταταχθέντων σιδηροδρομικών

Το ερώτημα που τέθηκε υπόψη μας από μεταταχθέντες σιδηροδρομικούς είναι αυτό των απλήρωτων αναπαύσεων τους. Τι θα γίνει με το θέμα αυτό ρωτούν, δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων βρίσκεται στον προθάλαμο της συνταξιοδότησης του.

Αθωώθηκε επόπτης τρένου αν και επέτρεψε…παράνομη ούρηση

Απίστευτο και όμως αληθινό: Επόπτης τρένου έδωσε την άδεια σε επιβάτη να ουρήσει σε κάδο σκουπιδιών λόγω έλλειψης τουαλέτας. Το δικαστήριο αθώωσε τον επόπτη λόγω...έλλειψης κανονισμού.

ΕΡΓΟΣΕ: O CEO φεύγει, τα έργα έρχονται;


Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Μέχρι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου αναμένεται να έχει επιλεγεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, μίας από τις σημαντικότερες θυγατρικές του ομίλου ΟΣΕ που υλοποιεί τα έργα υποδομών των ελληνικών σιδηροδρόμων, ενώ μετά την εφαρμογή του νόμου 3891/2010 για την αναδιάρθρωση της ΔΕΚΟ μπορεί να αναλαμβάνει έργα για τρίτους.
Για την απομάκρυνση του διευθύνοντα συμβούλου Γιάννη Πετρόπουλου, προς στιγμήν το υπουργείο Υποδομών δεν έχει παράσχει εξηγήσεις, ενώ η αντικατάστασή του δεν αναμένεται να επιταχύνει την πορεία υλοποίησης των έργων αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου.
Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ σιδηροδρομικών έργων υποδομής προϋπολογισμού 740 εκατ. ευρώ, σε μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί η γραμμή Αθήνα-Πάτρα-Θεσσαλονίκη.

Έργα

Για το 2011 ο προϋπολογισμός των προς εκτέλεση έργων της εταιρείας ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ, ωστόσο, ελλείψει χρηματοδότησης, ένα πολύ μικρό μέρος αυτών έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί, με τα υπόλοιπα να δρομολογούνται για το 2012.
Εξάλλου, τον περασμένο Αύγουστο ανεβλήθη η δημοπράτηση της δεύτερης λειτουργικής φάσης του Θριασίου Πεδίου, έργο προϋπολογισμού 122 εκατ. ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται η κατασκευή του νέου προαστικού σταθμού «Ζεφύρι».

Την ίδια στιγμή, στο στάδιο των μελετών βρίσκονται:

- η αλλαγή της σιδηροδρομικής χάραξης στην Αλεξανδρούπολη με στόχο τη σύνδεση του τρένου με το νέο λιμάνι Αλεξανδρούπολης. Το συγκεκριμένο έργο συνδεόταν με την υλοποίηση εμπορευματικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη, όπως είχε εξαγγείλει τον περασμένο Αύγουστο το Υποδομών, το οποίο έχει παραμείνει μακέτα
- η σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης με το εμπορικό λιμάνι Καβάλας, έργο αρχικού προϋπολογισμού της τάξης των 170 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη γραμμή σχεδιάζεται να διασχίζει ανατολικά την Καβάλα, παράλληλα με την Εγνατία Οδό και να συνδέεται με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο στο Νομό Ξάνθης.
Όσον αφορά τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο μέχρι Ροδοδάφνη, προϋπολογισμού 93,8 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνται αρχαιολογικές εργασίες, με την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών να τοποθετούνται για τα τέλη του 2015.
Αντίστοιχα η σχεδιαζόμενη νέα διπλή γραμμή υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Λιανοκλαδίου και Δομοκού, βρίσκεται στο στάδιο των απαλλοτριώσεων. Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι να αντικατασταθεί το ορεινό κομμάτι της μονής γραμμής από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δομοκού μήκους 54 χιλιομέτρων με Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή μήκους 52 χιλιομέτρων.
Η νέα αυτή γραμμή έχει σχεδιασθεί για ταχύτητα 160 χλμ/ώρα, μειώνει την διαδρομή κατά 2 χιλιόμετρα και το χρόνο διαδρομής κατά 30 λεπτά και το συνολικό κόστος της είναι 706 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή:www.capital.gr

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ιταλία. Ακινητοποιήθηκαν τα τρένα λόγω πλημμυρών

Τους 9 έφθασαν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των τοπικών αρχών, οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία το τελευταίο 24ωρο.
Σε πολλές περιοχές των περιφερειών της Λιγουρίας και της Τοσκάνης χείμαρροι και ποταμοί υπερχείλισαν ενώ διακόπηκε η πρόσβαση στους αυτοκινητόδρομους και πολλά τραίνα παρέμειναν εντός των σιδηροδρομικών σταθμών.

Όλο το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Βουλή


Από τα επίσημα Πρακτικά της ΙΗ'. 25 Οκτωβρίου 2011. Συνεδρίασης της Ολομελείας της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόμου:Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο • βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015

Συνδέοντας την Ευρώπη: Tο νέο κεντρικό δίκτυο μεταφορών της ΕΕ

Αναδιάρθρωση των σιδηροδρομικών πλεγμάτων στα Ευρωπαϊκά δίκτυα

Η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα πρόταση που θα μετατρέψει το σημερινό μωσαϊκό ευρωπαϊκών οδικών δικτύων, σιδηροδρόμων, αερολιμένων και διωρύγων σε ένα ενοποιημένο δίκτυο μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Το νέο κεντρικό δίκτυο δεν θα έχει σημεία συμφόρησης, οι υποδομές του θα είναι αναβαθμισμένες και οι διασυνοριακές μεταφορές για επιβάτες και επιχειρήσεις εναρμονισμένες σε ολόκληρη την ΕΕ. Το νέο κεντρικό δίκτυο θα έχει βελτιωμένες συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων τρόπων μεταφοράς και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή με μείωση των εκπομπών CO2 από τις μεταφορές.

Πάτρα: Νέα κλοπή καλωδίων στον ΟΣΕ

Σύσκεψη σήμερα για την επέκταση του προαστιακού που συνεχίζει να καθυστερεί! Αραχωβίτικα ο επόμενος σταθμός
Έτοιμη είναι η ράμπα του προαστιακού στα Αραχωβίτικα, όμως τα δρομολόγια δεν θα ξεκινήσουν πριν από τα Χριστούγεννα, αφού άγνωστοι έκλεψαν το καλώδιο που ενώνει τον Άγιο Βασίλειο με την περιοχή. Ο οργανισμός χρειάζεται τώρα προμήθεια νέου υλικού και οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντας Δημήτρηδες σιδηροδρομικούς και μη

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Στην απομάκρυνση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Ιωάννη Πετρόπουλου, προχωρά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


της Μάρως Τσαντήλα
Πρόκειται για ένα ακόμη στέλεχος του συγκεκριμένου υπουργείου που είχε αναλάβει καθήκοντα επί των ημερών της υπουργίας του Δημήτρη Ρέππα και απομακρύνεται κατά την διάρκεια της ηγεσίας του κ. Γιάννη Ραγκούση.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σύλληψη 25χρονου δουλεμπόρου στην Ορεστιάδα

Μετέφερε τέσσερις λαθραίους μετανάστες με την αμαξοστοιχία του ΟΣΕ
Συνελήφθη την Κυριακή το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά λαθρομεταναστών.

Εικόνες από το χθες. Μουσειακός Σιδηρόδρομος Πλαταμώνα (Facebook).

Ο εργατολόγος κ Γ. Ρωμανιάς ενημερώνει του σιδηροδρομικούς.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι σιδηροδρομικοί την σημερινή ενημέρωση του κ. Γ. Ρωμανιά που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 6 το απόγευμα . Τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους είναι Εργασιακή εφεδρεία ,οι Μετατάξεις , το Ασφαλιστικό και το Συνταξιοδοτικό. Μετά το πέρας της ενημέρωσης από τον κ. Ρωμανιά θα επακολουθήσουν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

"Η κλοπή μετάλλων πλήγμα για την ελληνική οικονομία"

Ερώτηση στη Βουλή από τον Γιώργο Κοντογιάννη
Την ανάγκη δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μετάλλων το όποιο έχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να χάνονται πόροι και έσοδα για τη χώρα μας, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Μεγάλη κινεζική αποστολή στην Αθήνα για επενδύσεις

..Τα θέματα, του εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο καθώς και το ενδιαφέρον για τον σιδηρόδρομο παραμένουν ανοικτά..

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από χθες πολυπληθής κινεζική αποστολή επιχειρηματιών και κρατικών αξιωματούχων που έχουν προσκληθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Ενημέρωση των σιδηροδρομικών από τον κ. Γ. Ρωμανιά


Εκδήλωση- ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά από τον κ. Γ. Ρωμανιά και με θέματα α) Εργασιακή εφεδρεία β) Μετατάξεις γ) Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Συνελήφθησαν για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καπανδριτίου συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μαλακάσας δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 24 ετών, μέλη σπείρας που αφαιρούσε καλώδια χαλκού από το σιδηροδρομικό δίκτυο στις περιοχές Αγίου Στεφάνου, Μαλακάσας, Αυλώνα και Οινόης Αττικής.

Προβλήματα στην συντήρηση των μηχανών έλξης του ΟΣΕ

Σημαντικά προβλήματα στην συντήρηση και επισκευή των μηχανών έλξης παρατηρούνται τον τελευταίο χρονικό διάστημα εξ αιτίας της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού. Μεγάλος αριθμός από το ειδικευμένο προσωπικό όπως είναι γνωστό έχει μεταταχτεί εκτός ΟΣΕ.

Έγραψαν για τον ΟΣΕ

…Ζωηρό ενδιαφέρον και για τον ελληνικό σιδηρόδρομο δείχνει η κινεζική πλευρά, η οποία αναμένει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου να χαράξει τη στρατηγική της πορεία στις ελληνικές ράγες χωρίς... παρενέργειες.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ιαπωνία. Τρένα και μετρό μόνο για γυναίκες, για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης

Οι ιαπωνικές εταιρίες σιδηροδρόμων προκειμένου να καταπολεμήσουν το σοβαρό πρόβλημα των γυναικών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σεξουαλικής παρενόχλησης κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους τόσο με το μετρό όσο και με τα τρένα δρομολόγησαν τρένα μόνο για γυναίκες.

Κόντρα Κ. Μητσοτάκη και Ν. Κιουτσούκη

Εσωκομματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η αντιπαράθεση του βουλευτή κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους συνδικαλιστές του κόμματος. Η αντιπαλότητα του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων είναι παλιά το νέο επεισόδιο όμως ξεκίνησε με αφορμή ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας η οποία καταδίκαζε την πολιτική της κυβέρνησης και έκανε επίθεση και στον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο ανέφερε ότι «δυστυχώς ξεπέρασε και την κυβέρνηση ζητώντας να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία όσοι προσλήφθηκαν μετά το 1994».

ΟΣΕ: Εχει ξεκινήσει διαδικασίες απογραφής σιδηροδρομικού υλικού

Ερώτηση για τις κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης και Άδωνης Γεωργιάδης επικαλούμενοι την ανακάλυψη χιλιάδων τόνων μετάλλου στο Καρδιακαύτι της Ηλείας Ο ΟΣΕ έχει ξεκινήσει διαδικασίες απογραφής σιδηροδρομικού υλικού ώστε μέρος αυτού, εφόσον χαρακτηριστεί εκποιήσιμο, να εκποιηθεί μέσω επιτροπών που έχουν ήδη συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Οι σιδηροδρομικοί εκφράζουν την θλίψη τους για τον θάνατο του Δημήτρη Κοτζαρίδη

Η Π.Ο.Σ. εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο του λαού και της εργατικής τάξης. Καταδικάζουμε την οργανωμένη δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ.
 Το μίσος των κουκουλοφόρων εκφράζει το μένος των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία.

Τρένο... για Ρουμανία παίρνουν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Ελλάκτωρ


Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Προσφορές για την αναβάθμιση τμήματος του σιδηροδρομικού δικτύου της Ρουμανίας που εκτείνεται από την Σιγκισοάρα μέχρι την περιοχή Κοσλάριου της γειτονικής χώρας κατέθεσαν οι κατασκευαστικοί όμιλοι Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr. Το έργο είναι προϋπολογισμού 257,2 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και αφορά την επανακατασκευή του τμήματος που βρίσκεται ανάμεσα στους σταθμούς Σιγκισοάρα και Ατέλ στη Ρουμανία.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ

Από το πρωί όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού εκτελούνται κανονικά μετά την τριήμερη απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ …!!!

Την ώρα που τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚ-Σ ανακοίνωναν την αποχώρηση τους από το «σημερινό» ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα συνέχιζαν τις ίδιες παλαιοκομματικές, μικροπαραταξιακές μεθόδους, εκείνες που οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα στην απαξίωση και τους σιδηροδρομικούς ένα σκαλοπάτι πριν την εξαθλίωση.

Ακινητοποιημένα και σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση των σιδηροδρομικών από τον κ. Γ. Ρωμανιά

Εκδήλωση- ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά από τον κ. Γ. Ρωμανιά και με θέματα α) Εργασιακή εφεδρεία β) Μετατάξεις γ) Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό.

Ακινητοποιημένα και αύριο τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστειακός.



Εκτροχιασμός τρένου στην Πολωνία

Σώοι βγήκαν οι 60 επιβάτες ενός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Βιέννη- Βαρσοβία, το οποίο εκτροχιάστηκε.

Οι σιδηροδρομικοί συμμετείχαν στην συγκέντρωση του ΕΚΘ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα τρένα την Τέταρτη και την Πέμπτη

Φωτο Αρχείο "Σ.Ν"

Τα τρένα που ενέπνευσαν και τραγουδήθηκαν.

Σημαντική είναι η επίδραση αυτού του μεταφορικού μέσου στους μουσικοσυνθέτες, με τραγούδια που άρχισαν να αναφέρονται στα τρένα από τις πρώτες μέρες που παρουσιάστηκαν, στις αρχές του 19ου αιώνα.

Αναστολή δρομολογίων λόγω απεργίας από 18-10-2011 έως και 20-10-2011

Μετά τις εξαγγελθείσες από την Π.Ε.Π.Ε, τον Σύλλογο Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου και την ΠΟΣ, απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 18/19 & 20.10.2011 και μετά την σύμφωνη γνώμη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών αναστέλλονται.

Την εξαίρεση των εργαζομένων στο ΟΣΕ από την εφεδρεία ζήτησαν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την συζήτηση στην βουλή του πολυνομοσχεδίου για το Βαθμολόγιο- Μισθολόγιο και την εφεδρεία. Μεταξύ των βουλευτών είναι οι κ.κ. Πρωτόπαππας , Κουσελάς , Μακρυπίδης και η κ Κατσέλη

Η ΔΑΚΕ κίνησης Σιδηροδρομικών καλεί όλους τους εργαζομένους στον κλάδο να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις

Συνάδελφοι της ΠΑΣΚ-Σ ΚΙΝΗΣΗΣ,
κανείς Σιδηροδρομικός δεν ενδιαφέρεται εάν παραδώσατε τις κομματικές σας ταυτότητες. Μας ενδιαφέρει όμως ότι καταντήσατε «νάνο»τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και εξαργυρώσατε την περηφάνια, τα όνειρα των Σιδηροδρομικών αλλά και των συναδέλφων που εκδιώχτηκαν με μετάταξη με αντάλλαγμα την προσωπική σας επιβίωση…….

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς τρένα Τριτη, Τετάρτη και Πέμπτη

 Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής απεργούν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό, πραγματοποιώντας τριήμερη απεργία με συνέπεια να μην  κινούνται τρένα ούτε στο κανονικό δίκτυο του ΟΣΕ ούτε στον προαστιακό,

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"

Όλοι οι σιδηροδρομικοί που εργάζονται στην Καρόλου, στις 6.30 το πρωί στην είσοδο του κτηρίου σε συνέλευση:
1.- Συμπαράστασης στους συναδέλφους μας μηχανοδηγούς και στα μέλη του Προαστιακού που απεργούν από αύριο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε . Τ . Α . Σ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Με την οργάνωση πολύμορφων κινητοποιήσεων από τις αρχές του Σεπτέμβρη, μέσα από πρωτοβουλίες σωματείων και ανεξάρτητων επιτροπών αγώνα, που αναμένεται να κορυφωθούν ενόψει της 48ωρης Γενικής Απεργίας στις 19 και 20.10.2011 και να πάρουν χαρακτήρα κοινωνικής αναμέτρησης, άρχισαν να χτίζονται οι προϋποθέσεις αντίστασης μιας νέας συλλογικής ενότητας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων κατά της πιο εφιαλτικής στη σύγχρονη ιστορία αντεργατικής πολιτικής και να συγκροτούνται οι αναγκαίοι υποκειμενικοί όροι ανάπτυξης ενός μαζικού εργατικού κινήματος διπλής ρήξης, τόσο με τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της συναίνεσης και της υποταγής, όσο και με το καθεστώς της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Απέτυχε η πολιτική της κυβέρνησης

....Υπάρχουν μάλιστα κάποια μεσαία στελέχη και συνδικαλιστές που προτείνουν την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ και την ίδρυση νέου σχήματος, το οποίο εν συνεχεία θα μετασχηματιστεί σε κόμμα. Άλλωστε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση έχει γίνει ήδη από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ στον ΟΣΕ και στους δήμους...

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ απεργούν Τρίτη 18, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Είπαν και έγραψαν για τον ΟΣΕ

Με 48ωρη απεργία συμμετέχει η Ομοσπονδια των σιδηροδρομικών στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής Πανσιδηροδρομικής απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011.Επίσης, η Π.Ο.Σ. καλύπτει την 3ήμερη πανελλαδική απεργία για τις 18,19 & 20/10/2011 που έχουν προκηρύξει:

Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΙ Ν. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ


Το δίδυμο που λειτουργεί ως καθοδήγηση της ρήξης

Στο πλαίσιο της τακτικής που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δεν θέλει να έχει κανέναν δυσαρεστημένο, υποστηρίζει διά της σιωπής του, είτε ακόμη και μέσω δημόσιας επιβράβευσης, τα κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ και όχι μόνον.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ - ΜΥΡΙΝΗΣ


Του Ζαχαρία Λατσιου*

Α.Ιστορικό
Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος (1914 -1918)ανέδειξε την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα των Σιδηροδρομικών Γραμμών. Όλες οι εμπλεκόμενες Στρατιωτικές Δυνάμεις κατασκεύαζαν εκατοντάδες χιλιομέτρων σιδηροδρομικών γραμμών για τις ανάγκες υποστήριξης και εφοδιασμού των Στρατευμάτων τους.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Βιντεοσκοπημένο τραγούδι του Βασίλη Καρά γυρισμένο σε τρένο

Δωρεάν μετακίνηση με τον προαστιακό των συμμετεχόντων στον 20ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας 16-10-2011

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα θέματα αθλητισμού και περιβάλλοντος, στην προσπάθειά της να διευκολύνει τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων στην μαζικότερη αθλητική οργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας, παρέχει στους συμμετέχοντες δωρεάν μεταφορά με τα ποδήλατά τους.

Νέα εβδομάδα ταλαιπωρίας στις συγκοινωνίες


Νέα ταλαιπωρία αναμένει την ερχόμενη εβδομάδα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 19 και 20 Οκτωβρίου.  Οι αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην απεργία αναμένεται να οριστικοποιηθούν σήμερα.

Αλεξανδρούπολη: Προς αναζήτηση διεθνών συμμαχιών


Το λιμάνι προσβλέπει σε συνδυασμένες μεταφορές. Απαιτούνται εργα σιδηροδρομικής υποδομής

Συνεργασίες που θα ενισχύσουν τη θέση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στο διεθνή χάρτη των μεταφορών αναζητεί η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, κινείται σε δύο άξονες, που αφορούν «συμμαχίες» μεταξύ των λιμανιών της ευρύτερης περιοχής για την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών.

Μια ευκαιρία για μεγάλα έργα υποδομής

Στον σιδηρόδρομο, η μείωση του προσωπικού του ΟΣΕ τους τελευταίους μήνες πέτυχε μείωση των ελλειμμάτων, αλλά...

Tου Αιμιλιου Στασινακη

Είναι πλέον προφανές ότι η προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή από μόνη της δεν αρκεί για να ξεκολλήσουμε το κάρο από τη λάσπη. Η μείωση των κρατικών δαπανών και το κόψιμο του κράτους στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της πραγματικής οικονομίας πρέπει παράλληλα να συνοδεύονται από μια τεράστια αναπτυξιακή προσπάθεια. Μια προσπάθεια που θα απελευθερώσει δυνάμεις και θα απορροφήσει τους κραδασμούς της μετάβασης από μία χώρα που επιδοτείται για να καταναλώνει, σε μία χώρα που επενδύει, παράγει και εξάγει.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Οι βουλγαρικοί Σιδηρόδρομοι θα καταρρεύσουν καθώς γερμανική τράπεζα απαιτεί να της επιστραφούν τα τρένα

Η κρατική εταιρεία Σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας, BDZ, κινδυνεύει να καταρρεύσει, καθώς η γερμανική τράπεζα, KfW, ζήτησε πίσω 50 πετρελαιοκίνητα και ηλεκτροκίνητα τρένα που η βουλγαρική κυβέρνηση αγόρασε μετά το 2003.Σύμφωνα με τη σύμβασή της κυβέρνησης με την KfW, η βουλγαρική εταιρεία Σιδηροδρόμων θα έπρεπε να πληρώσει τις δόσεις για τα τρένα μέχρι το 2017.

Προαστιακός: Το πρωινό δρομολόγιο των 8.10 από Ρίο έφτασε στην Πάτρα στις 9.30. Ξεμένουν οι συρμοί επί της γραμμής!!!

Ένταση και διαμαρτυρίες των επιβατών

Με το τηλέφωνο στο χέρι για την ακύρωση των ραντεβού τους η για την παράκληση προς εργοδότες τους, να τους δικαιολογήσουν την νέα καθυστέρηση, οι επιβάτες του κρισίμου από πλευράς κόσμου δρομολογίου του προαστιακού των οκτώ και δέκα από το Ριο, έζησαν και σήμερα ως ανήμποροι να αντιδράσουν μάρτυρες , την κατάρρευση ενός πολλά υποσχόμενου εγχειρήματος. Για ακόμα μια φορά επικράτησε το χάος, όταν οι δυο συρμοί που έφτασαν στο σταθμό του Ρίου ακινητοποιήθηκαν επί της γραμμής λογω βλάβης.

Χωρίς τρένα η χώρα για 3 ημέρες την άλλη εβδομάδα

Ουσιαστικά με την τριήμερη απεργία αναστέλονται τα δρομολόγια για 72 ώρες, ενώ από την Τετάρτη και την Πέμπτη το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Για τρεις ημέρες θα μείνει χωρίς τρένα η χώρα, καθώς οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τριήμερη απεργία από την Τρίτη έως την Πέμπτη, από την άλλη εβδομάδα.















Το τρένο - Άννα Βίσση



Το Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε τις διεκδικήσεις των σιδηροδρομικών


Με το ν.3891/2010 που αφορά στην εξυγίανση του Ομίλου ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ πέραν των άλλων, καταργήθηκαν οι Σ.Σ.Ε. των Σιδηροδρομικών, μειώθηκαν οι αποδοχές μας κατά 40%, μειώθηκε το 50% των θέσεων εργασίας του προσωπικού.

Με 48ωρη απεργία συμμετέχει η Ομοσπονδια των σιδηροδρομικών στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής Πανσιδηροδρομικής απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011.Επίσης, η Π.Ο.Σ. καλύπτει την 3ήμερη πανελλαδική απεργία για τις 18,19 & 20/10/2011 που έχουν προκηρύξει:
α) το Σωματείο της ΠΕΠΕ (Μηχανοδηγοί) και
β) το Σωματείο των Εργαζομένων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια απόφαση παρθεί από Πρωτοβάθμια Σωματεία – Μέλη της.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!

(ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ)
Παρόλο που σήμερα χαρακτηρίζεται ως «κωλοτούμπας», ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης, η «κωλοτούμπα» πάντα ήταν συνυφασμένη (αρκεί να ανατρέξουμε στα πρώτα συνθήματα του κινήματος) με το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια την ΠΑΣΚ. Τον τελευταίο καιρό και αρκετοί βουλευτές (π.χ. Ρομπόπουλος) διεκδικούν τον τίτλο. Έτσι και η πρόσφατη απόφαση αποχώρησης, των εκλεγμένων με την πράσινη σημαία του ΠΑΣΟΚ (και τη λυσσαλέα στήριξη πρωτοκλασάτων υπουργών και βουλευτών του) συνδικαλιστών της ΠΑΣΚ, είναι μία ακόμη κωλοτούμπα τους. Εννοείται ότι δεν θα είχε αντίρρηση κανείς αν αυτή η κωλοτούμπα ήταν ειλικρινής.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου.

Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι Μηχανοδηγοί του ΟΣΕ την ερχόμενη εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης τον τομέα των μεταφορών. Ειδικότερα στην εξώδικο απεργιακή τους ανακοίνωση οι μηχανοδηγοί αναφέρουν:

Στηρίξτε τα «Σιδηροδρομικά Νέα» και τα «Εμβόλιμα Νέα» κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις, είναι θέμα βιωσιμότητας των ιστοσελίδων μας

Νέα απόπειρα εμπρησμού στο σιδηρόδρομο της Γερμανίας

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ»
Σε συναγερμό έχει τεθεί η γερμανική αστυνομία μετά τον εντοπισμό νέου εμπρηστικού μηχανισμού, του όγδοου κατά σειρά, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου.
Πυροτεχνουργοί και ερευνητές της γερμανικής αστυνομίας στο σημείο που βρέθηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός

Είχαν ρημάξει τον ΟΣΕ

Δεν πάει που δεν πάει καλά ο ΟΣΕ λόγω της κρίσης, τον είχαν ρημάξει και πέντε Ρουμάνοι οι οποίοι δεν είχαν αφήσει ούτε ένα καλώδιο. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επιχειρησιακό σχεδιασμό, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα,

Καλώδια του ΟΣΕ αξίας 55 χιλιάδων ευρώ, η λεία κακοποιών

Πέντε ρουμάνοι πιάστηκαν στην τσιμπίδα του νόμου, οι οποίοι είχαν «ειδικότητα» στην κλοπή καλωδίων αλουμινίου του ΟΣΕ, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου τρία χιλιόμετρα καλωδίου, αξίας άνω των 55 χιλιάδων ευρώ.

ΟΣΕ και αντλιοστάσια έρμαια στις διαθέσεις κυνηγών μετάλλων

Στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας
Στο έλεος των συμμοριών που βγάζουν «μεροκάματο» από κλεμμένα μέταλλα βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ και οι εγγειοβελτιωτικές εγκαταστάσεις από τον Έβρο ως τη νότια Πελοπόννησο! Σε δυο περιπτώσεις, οι «κυνηγοί» χαλκού εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες και συνελήφθησαν με τις… ράγες στα χέρια!  Στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, αστυνομικοί της Ασφαλείας Τρίπολης έπιασαν στα πράσα δυο τσιγγάνους ηλικίας 24 και 25 χρόνων την στιγμή που έκοβαν ένα τμήμα ράγας και το φόρτωναν στο φορτηγό τους, όπου είχαν ήδη τοποθετήσει άλλο ένα κομμένο κομμάτι! Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν όπως και το φορτηγό τους ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων.

Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο. Κατάληψη στο Μουσείο Βόλου από αρχαιολόγους


...Μόνο από τις Εφορείες Αρχαιολογίας της Μαγνησίας, αναμένεται να φύγουν με το θεσμό της εφεδρείας 30 άτομα, όταν το σύνολο των εργαζομένων δεν ξεπερνά τους 100, ενώ μεταξύ αυτών θα είναι και οι μεταταγμένοι αορίστου χρόνου από τον ΟΣΕ, που απασχολούνται στην φύλαξη του Μουσείου..


Υπό κατάληψη βρίσκεται από την Τετάρτη, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, από αρχαιολόγους, που διαμαρτύρονται, για τα νέα μέτρα, που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στον τομέα του πολιτισμού, των εργαζομένων και της ζωής τους γενικότερα, με το νέο πολυνομοσχέδιο που σε λίγες ημέρες έρχεται για ψήφιση στη Βουλή.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού

Σε τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού προχώρησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος που έχει προκύψει στο σύστημα ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής υποδομής.

Αποχώρηση της ΠΑΣΚ – Σιδηροδρομικών από το ΠΑΣΟΚ


Κύριε Γραμματέα,
Με συναίσθηση της ευθύνης έναντι αυτών που εκπροσωπούμε αλλά και του εαυτού μας, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ως φυσικά μέλη πλέον, καθώς πριν από λίγους μήνες είχαμε διαχωρίσει τη θέση μας από την Κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί.Η ασκούμενη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση. Η πολιτική αυτή δεν έχει καμιά σχέση όχι μόνο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και με τη φυσιογνωμία του Κινήματος.

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στον συνδικαλιστικό χώρο του ΟΣΕ


Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτήσουμε μόλις λάβουμε σχετική ανακοίνωση

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας στο εμιράτο του Κατάρ


Δεν αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία των Αττικό Μετρό-ΕΡΓΟΣΕ στον Περσικό Κόλπο
Η Αττικό Μετρο, η ΕΡΓΟΣΕ και η Εγνατία Οδός διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία και μπορούν να διεκδικήσουν έργο στη Μέση Ανατολή
Την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα μητροπολιτικών και υπεραστικών σιδηροδρόμων ζήτησε από την Ελλάδα το Εμιράτο του Κατάρ, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν συνέδραμε στο φιλικό κράτος, το οποίο επενδύει στη χώρα μας. Όπως μεταδίδουν ανώτατες πηγές του τεχνικού κόσμου, εντός του θέρους οι Καταριανοί, επικαλούμενοι τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα που έχουν ξεκινήσει, κάλεσαν την κυβέρνηση να συμμετάσχει, μέσω κρατικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών συμβούλου, στους διαγωνισμούς των φιλόδοξων συγκοινωνιακών σχεδίων του Εμιράτου.

Πάτρα: Απίστευτο… Άγιος Ανδρέας - Ριο 2 ώρες με τον… προαστιακό!!!


Σε τροχιά καθυστέρησης και απαξίωσης το εγχείρημα
Αγανάχτηση, βρισιές, απελπισμένοι επιβάτες και σαστισμένοι υπάλληλοι, είναι το σχεδόν καθημερινό σκηνικό που έχει καθιερωθεί πλέον για μεγάλο διάστημα της ημέρας, στον προαστιακό της Πάτρας. Από καιρό το είχαμε επισημάνει, πως οι συγκριμένες δυνατότητες του τρένου, σε συνδυασμό με τον όγκο του μεταφορικού έργου, τις νέες στάσεις, την μεταφορά των φοιτητών και την αποψίλωση του προσωπικού, μαζί με την ανεπάρκεια υλικοτεχνικής υποστήριξης και συρμών, θα προκαλούσε διαλυτικά φαινόμενα στον τοπικό οργανισμό.

Αναστολή δρομολογίων προαστιακού σήμερα

Λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε στο σύστημα ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής υποδομής επέρχονται ακυρώσεις ορισμένων δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης από τον ΟΣΕ, Αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αντιπυρηνικές διαδηλώσεις κατά μήκος διαδρομής αμαξοστοιχίας. Το τρένο αναμένεται να φθάσει απόψε στη Γαλλία.

Γαλλικές και βελγικές αντιπυρηνικές οργανώσεις καλούν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά μήκος της διαδρομής αμαξοστοιχίας η οποία μεταφέρει ολλανδικά χρησιμοποιημένα ραδιενεργά καύσιμα. Το τρένο προέρχεται από την Ολλανδία, θα περάσει από το Βέλγιο και αναμένεται να φθάσει απόψε στη Γαλλία.

Από τις ράγες του τρένου στους θαλάμους των νοσοκομείων!

Στα …άδυτα των μετατάξεων του Δημοσίου

Έντεκα μήνες μετά το ξεκίνημά της η «αμαξοστοιχία» του ΟΣΕ με προορισμό το… ΕΣΥ ολοκλήρωσε τα δρομολόγια των… μετατάξεων στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης του οργανισμού «αποβιβάζοντας» εκατοντάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας. Ανάλογα δρομολόγια έκαναν και μερικές δεκάδες εργαζόμενοι της ΤΡΑΜ ΑΕ. Από τους 1.500 εργαζόμενους του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) που υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη, οι 379 μεταφέρθηκαν τελικώς με το… τρένο σε νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα της χώρας. Σκοπός του «ταξιδιού», που ξεκίνησε πέρυσι τον Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε μόλις τον περασμένο μήνα με τη δημοσίευση και των τελευταίων υπουργικών αποφάσεων στο ΦΕΚ, ήταν να καλυφθούν κενές θέσεις στα νοσοκομεία και τις δομές πρόνοιας και να ενισχυθεί έτσι το ανθρώπινο δυναμικό και συνεπώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Τριήμερη απεργία αποφάσισαν οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
Της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση 19 και εκπροσωπείται νόμιμα
Π Ρ Ο Σ Την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Υπουργό Οικονομικών – κ., (Νίκης 5-7, Σύνταγμα).
2. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου).
3. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – κ., (Πειραιώς 40, Αθήνα).
4. ΟΜΕΔ – (Πλ.Βικτωρίας 7, Αθήνα).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του στις 10 Οκτωβρίου 2011, αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση τριήμερης πανελλαδικής απεργίας στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2011 (από ώρα 00,00 της 18.10.2011 έως την 24,00 της 20.10.2011), όλων των μελών του Σωματείου μας.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: (ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ) ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ


Επιλέξιμο το έργο για ευρωπαϊκά κονδύλια, απαντά η Κομισιόν σε ερώτηση Μ. Τρεμόπουλου
«Δυνητικά επιλέξιμο για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι το έργο της διακλάδωσης του Προαστιακού προς Λουτράκι. Αυτό τονίζεται στην επίσημη απάντηση του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κ. Hahn προς τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο Ιούλιο. Στην απάντηση όμως του Επιτρόπου σημειώνεται επίσης ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα και ότι δεν υπήρχε καν μελέτη για το έργο.

Μάνος: Να καταργηθεί ο ΟΣΕ αλλιώς... "τετέλεσται"

Δύο "ρεαλιστικές" προτάσεις, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία τις επόμενες 20 ημέρες δημοσίευσε στο fb ο Στέφανος Μάνος. Αναμένει έσοδα 100 - 150 δισ. ευρώ από την εφαρμογή τους

Ανατροπή στα οικονομικά των εργαζομένων


Θανάσης Λεβέντης, πρόεδρος ΠΟΣ "Με το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς υπολογίζεται ότι θα φύγουν από τον ΟΣΕ περίπου 400 - 500 άτομα"
Σε μειώσεις των μισθών του ιδιωτικού τομέα οδηγούν οι απαιτήσεις της τρόικας για τις συμβάσεις.
 Με τις αλλαγές που προωθούνται, οι κλαδικές συμβάσεις δεν θα επεκτείνονται -προκειμένου να καλύψουν όσους είναι εκτός συνδικάτων και όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις μη μέλη των αντίστοιχων εργοδοτικών ενώσεων- για μία διετία. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι δεν θα καλύπτονται από την ευνοϊκότερη διάταξη (σύμβαση), ενώ οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να συνάπτονται και από ενώσεις προσώπων σε επιχειρήσεις κάτω των 50 ατόμων (από τα 2/3 των εργαζομένων).

Απειλή οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις των ΔΕΚΟ

Οι καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου «ναρκοθετούν» τους στόχους για το έλλειμμα και το χρέος του 2011

«Κλείστε ή πουλήστε τις προβληματικές ΔΕΚΟ και καταργείστε άμεσα δημόσιους οργανισμούς» είναι μια πάγια εντολή της τρόικα η οποία επανέρχεται ακόμη πιο επιτακτική, αφού οι τεράστιες συσσωρευμένες υποχρεώσεις του Δημοσίου απειλούν να τινάξουν στο αέρα τους στόχους για χρέος και έλλειμμα. Στόχος των ελεγκτών είναι οι ολοένα αυξανόμενες καταπτώσεις εγγυήσεων σε δάνεια ελλειμματικών δημοσίων επιχειρήσεων, που αναμένεται να φτάσουν το 1,5 δισ. ευρώ για το 2012 και τα χρέη των φορέων της γενικής Κυβέρνησης προς ιδιώτες, τα οποία φτάνουν τα 9,1 δισ. ευρώ.

«Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

Κανονικά θα εκτελεστούν μόνο τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού
Kυκλοφοριακό μπλακ άουτ αναμένεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της νέας 24ωρης απεργίας όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η Αθήνα θα μείνει χωρίς μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, ενώ κανονικά θα εκτελεστούν μόνο τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού. Κανονικά κυκλοφορούν τα ταξί.



Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Την Τρίτη πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο στο Σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης



Στις 11 Οκτωβρίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο, που βρίσκεται εντός του σιδηροδρομικού σταθμου Θεσσαλονίκης και που φέρει το όνομα του αγίου Φιλίππου, ενός εκ των 7 Διακονών. Αύριο παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός ενώ ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεια λειτουργία



Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Παράσυρση δύο ατόμων από αμαξοστοιχία

Επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Δίκαια, παρέσυρε δύο άγνωστα άτομα, πιθανόν μη νόμιμους μετανάστες, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν θανάσιμα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τραγικό συμβάν έγινε χθες το βράδυ, στο 41ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης - Δικαίων.

Κρυφό ψαλίδι κόβει τις μέσες αποδοχές Δημοσίου, ΔΕΚΟ σε 1.900 ευρώ


Πατήστε για περισσότερα εδώ http://emvolimanea.blogspot.com/2011/10/1900.html





Είδες οι Ολλανδοί. Τουαλέτες… «έκτακτης ανάγκης» τοποθετούν στους σιδηροδρόμους


Η εθνική εταιρεία Σιδηροδρόμων της Ολλανδίας παρουσίασε χθες τις ειδικές πλαστικές θήκες που μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοχοι δελτίου απεριορίστων διαδρομών προκειμένου να κάνουν την… ανάγκη τους, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC.

ΗΠΑ. Εξερράγη φορτηγό τρένο σε μικρή πόλη στο Ιλινόι


Φορτηγό τρένο εκτροχιάστηκε και εξερράγη σήμερα κοντά στο Ιλινόι, αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν 800 άτομα από την περιοχή. Το τρένο, το οποίο μετέφερε αιθανόλη, εξερράγη κοντά στην πόλη Τισκίλγουα, που βρίσκεται νοτιο-δυτικά του Σικάγο.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για μισθολόγιο, εφάπαξ, εφεδρεία διαβάστε τα στα «Εμβόλιμα Νέα»


 Πατήστε εδώ http://emvolimanea.blogspot.com/



ΤΡΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Εκτροχιασμός στο τούνελ

Ακινητοποιημένη μέσα στη σήραγγα των Τεμπών βρίσκεται από χθες γύρω στη 1 το μεσημέρι, εμπορική αμαξοστοιχία, η οποία κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη. Το τρένο εκτροχιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω βλάβης σε «φορείο» (σ.σ.: πρόκειται για το τμήμα εκείνο στο οποίο ακουμπά το αμάξωμα και ενώνεται με τις ρόδες) της μηχανής κι ενώ βρισκόταν εντός της σήραγγας.

Μετ’ εμποδίων τα δρομολόγια των τραίνων στη Γαλλία

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι ελεγκτές των τραίνων στη Γαλλία ετά την επίθεση που δέχθηκε χθες συνάδελφός τους."Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στα δρομολόγια των TER (τοπικά τραίνα) και των TGV (τραίνα υψηλής ταχύτητας). Από τα τραίνα αυτά κινείται ένα στα τρία ή ένα στα τέσσερα", τόνισε ο πρόεδρος της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF Γκιγιόμ Πεπί.

Νέα απεργία στα μέσα μεταφοράς την Δευτέρα

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την προσεχή Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Σύμφωνα με την απόφαση των εργαζομένων, θα ακινητοποιηθούν το Μετρό, τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.



Στην βουλή το Θέμα των αφύλακτων διαβάσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ

Το πρόβλημα με τις αφύλακτες διαβάσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ έφεραν στην βουλή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» στο οποίο ο συντάκτης της Φώτης Κουτσαμπάρης επισήμανε τους κινδύνους από την μη φύλαξη των διαβάσεων γράφοντας σχετικά: «Σε κίνδυνο ατυχήματος είναι εκτεθειμένοι οι επιβάτες και το προσωπικό των μεταμεσονύχτιων αμαξοστοιχιών που κάνουν δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς την Έδεσσα, όπως και οι οδηγοί που διέρχονται από τις διαβάσεις τις ώρες κίνησης των τρένων. Ο λόγος είναι ότι οι ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ, που διαθέτουν μπάρες, είναι αφύλακτες το βράδυ λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι».

Ελεγκτικό Συνέδριο: Συνταγματική η μείωση 500.000 συντάξεων

Επιφυλάξεις για την εφεδρεία και αίτημα για περαιτέρω διευκρινίσεις

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ομόφωνα ως συνταγματικό το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο με το οποίο μειώνονται οι συντάξεις περίπου 500.000 πολιτών. Παρά τις αντίθετες νομικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια τάχθηκε υπέρ των βασικών διατάξεων του νομοσχεδίου.

Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία

Πολλά άτομα τραυματίστηκαν απόψε όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Όλτεν, στη βόρεια Ελβετία.Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν κοντά στο Όλτεν, μια πόλη που απέχει 45 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βασιλείας, και πολλά βαγόνια εκτροχιάστηκαν.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΝΟΜΙΚΑ ΕΩΛΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Περισσότερα πατήστε εδώ

http://emvolimanea.blogspot.com/2011/10/blog-post_1706.html


Σκουπίδια τέλος στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Έληξε η επίσχεση εργασίας που είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενες στον καθαρισμό.

Τις εικόνες ντροπής που είδαμε τις δυο τελευταίες εβδομάδες στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης με την αηδιαστική παρουσία των σκουπιδιών, ελπίζουμε ότι ανήκουν πλέον στο παρελθόν, μετά την λύση που δόθηκε μεταξύ των δυο αντιμαχόμενων πλευρών. Από το πρωί συνεργεία καθαρισμού δίνουν μάχη για να αποδώσουν και πάλι το σταθμό καθαρό στους ταξιδιώτες.

Άγριο κυνηγητό στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Λαθρομετανάστης έκλεψε… λαθρομετανάστες στην περιοχή του ΚΤΕΛ και άρχισε άγρια καταδίωξή του από τα θύματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης "Στην ώρα που τους ακολουθήσαμε έφτασαν μέχρι το σταθμό του ΟΣΕ αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τα ίχνη του".

Αφύλακτες οι ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ

Με ανοιχτές μπάρες για τα αυτοκίνητα και χωρίς προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύχτας
.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Σε κίνδυνο ατυχήματος είναι εκτεθειμένοι οι επιβάτες και το προσωπικό των μεταμεσονύχτιων αμαξοστοιχιών που κάνουν δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς την Έδεσσα, όπως και οι οδηγοί που διέρχονται από τις διαβάσεις τις ώρες κίνησης των τρένων. Ο λόγος είναι ότι οι ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ, που διαθέτουν μπάρες, είναι αφύλακτες το βράδυ λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σύντομες ειδήσεις από τον ΟΣΕ

• Έγκριση διεξαγωγής διαγωνισμού: ΕΡΓΟ: "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ Α.Υ.Θ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 93Α"
• Αναβάθμιση υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου μεταξύ Σ.Σ. Διδυμοτείχου - Σ.Σ. Μαρασίων

Ακινητοποιημένα σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει « Κατόπιν και των τελευταίων εξαγγελιών, όπου άνοιξε η δεξαμενή των εργαζομένων στην εργασιακή εφεδρεία, καταδικάζει την επίθεση της Κυβέρνησης στους εργαζόμενους της μισθωτής εργασίας στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο, ΔΕΚΟ.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αναστολή δρομολογίων των αμαξοστοιχίων λόγω απεργίας της ΠΟΣ

Μετά την εξαγγελθείσα από την ΠΟΣ 24ωρη απεργία για τις 05.10.2011, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τροποποιούνται ως ακολούθως :
Την Τρίτη 04.10.2011 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)
1. Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες :

Χειροπέδη τραβούν αύριο τα τρένα του ΟΣΕ


Αύριο δεν θα κυκλοφορήσουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.





Εικόνες ντροπής στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης

Θυμίζει τριτοκοσμική χώρα με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν.
Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι καθαρίστριες.
Κίνδυνος να δημιουργηθούν επικίνδυνες εστίες μόλυνσης.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΟΣΕ: Έργα 740 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Ύστερα από τη συρρίκνωση συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου εντείνονται οι διαδικασίες δημοπράτησης των σιδηροδρομικών έργων προϋπολογισμού 740 εκατ. ευρώ τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. «Αγκάθι » αποτελεί ακόμη το κόστος αποκατάστασης των καλωδίων που κλάπηκαν από το δίκτυο ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τον ήδη χρεωμένο Οργανισμό.

Ρεππας. "Η εφεδρεία δεν θα επηρρεάσει τη σύνταξη"


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποδοχές και τη συνταξιοδοτική κατάληξη όσων ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας, απάντησε ότι ο υπολογισμός των αμοιβών θα γίνεται με βάση το νέο, ενιαίο μισθολόγιο και όχι με ότι ισχύει μέχρι σήμερα."Στην απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού, με σημείο αναφοράς το νέο μισθολόγιο. Άρα το ποσό είναι υψηλότερο.

Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.......


Γράφει ο Νίκος Χαγιάρης
Αγαπητέ κύριε Δ. Σύμβουλε,
Δεν ξέρω αν έχετε επαρκή ενημέρωση από Βορρά (που σίγουρα την έχετε αλλά ,χωρίς να ξέρω τον λόγο,είστε εξαφανισμένος) όμως εδώ στην Θεσσαλονίκη "το χτένι έχει φθάσει στον κόμπο" πλέον όσον αφορά στα Σιδηροδρομικά δρώμενα! Εργάζομαι ως Σταθμάρχης στον Επιβατικό Σταθμό ( Ο Θεός να τον κάνει...Σταθμό) Θεσσαλονίκης και δύο τινά μπορούν να μου συμβούν στο εγγύς μέλλον! Το πρώτο είναι να αρρωστήσω από χολέρα αν συνεχίσουν τα σκουπίδια να μας ΠΝΊΓΟΥΝ και να μας παραγκωνίζουν παίρνοντας αυτά τις θέσεις μας στις εγκαταστάσεις του ΕΣΘ και το δεύτερο είναι να βρεθώ σε κανένα Νοσοκομείο, σπάζωντάς με στο ξύλο, αγανακτησμένοι επιβάτες που για να επιβιβαστούν στο τρένο χρειάζονται ειδική στολή απολυμαντή για να διέλθουν από τους σκουπιδόλοφους!!

Οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Γ.Σ.Ε.Ε. την Τετάρτη 5 Οκτωβριίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών κατόπιν και των τελευταίων εξαγγελιών, όπου άνοιξε η δεξαμενή των εργαζομένων στην εργασιακή εφεδρεία, καταδικάζει την επίθεση της Κυβέρνησης στους εργαζόμενους της μισθωτής εργασίας στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο, ΔΕΚΟ.Κατ΄επιταγή της Τρόικα ρίχνει στον προθάλαμο των απολύσεων χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς να σκέφτεται τους Έλληνες πολίτες, αλλά και τη Συνταγματική υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για την εργασιακή εφεδρεία‎

Περισσότερα πατήστε εδώ
http://emvolimanea.blogspot.com/2011/10/blog-post_3033.html

Καταγγελία της Γραμματείας ΔΑΚΕ, Σωματείου του συνδέσμου σιδηροδρομικών Β.Ε

Σ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι σιδηροδρομικοί κι οι οικογένειές τους με την φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, όπου οι μειώσεις των μισθών και οι αυξήσεις των φόρων κάθε μορφής είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, και το αβέβαιο μέλλον των σιδηροδρομικών για την εργασιακή εφεδρεία, η ΠΑΣΚ περί «άλλα τυρβάζει» .

Ιαπωνία. Σε λειτουργία τέθηκε χθες η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την πόλη της Σεντάι με το ομώνυμο αεροδρόμιο.

Ξανά σε λειτουργία τέθηκε χθες η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την πόλη της Σεντάι με το ομώνυμο αεροδρόμιο, μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι, NHK. Η συγκεκριμένη πόλη είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από το τσουνάμι που ακολούθησε τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Κάλλιο αργά

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Τώρα που, θέλοντας και μη, ξαναρχίσαμε να συζητάμε για τουρισμό και προσπαθούμε να πιάσουμε το χαμένο νήμα, ευκαιρία να δούμε τι ρόλο μπορεί να έχει σ' αυτό το εγχείρημα ο σιδηρόδρομος. Οχι τα τακτικά δρομολόγια. Αυτά είναι χαμένη υπόθεση. Με τη χώρα σιδηροδρομικά αποκομμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη, με συρρικνωμένο δίκτυο, παραμελημένο τροχαίο υλικό και αραιά δρομολόγια, ακόμη και στο βασικό άξονά της, τα ελληνικά τρένα δύσκολα προκαλούν ενδιαφέρον, έστω στους ορκισμένους ιντερεϊλίστες. Μπορούν, όμως, να γίνουν θαύματα στους μουσειακούς σιδηροδρόμους.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Σχέδιο για επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Φλώρινα

Στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση Φλωρινιωτών που ζητούσαν την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Φλώρινα.
.Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Σχέδιο για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Φλώρινας, το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε 1,5 εκατ. ευρώ, εκπονεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράνομη και αντισυνταγματική η εργασιακή εφεδρεία!

Περισσότερα πατήστε εδώ
http://emvolimanea.blogspot.com/2011/10/blog-post_01.html