Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.......


Γράφει ο Νίκος Χαγιάρης
Αγαπητέ κύριε Δ. Σύμβουλε,
Δεν ξέρω αν έχετε επαρκή ενημέρωση από Βορρά (που σίγουρα την έχετε αλλά ,χωρίς να ξέρω τον λόγο,είστε εξαφανισμένος) όμως εδώ στην Θεσσαλονίκη "το χτένι έχει φθάσει στον κόμπο" πλέον όσον αφορά στα Σιδηροδρομικά δρώμενα! Εργάζομαι ως Σταθμάρχης στον Επιβατικό Σταθμό ( Ο Θεός να τον κάνει...Σταθμό) Θεσσαλονίκης και δύο τινά μπορούν να μου συμβούν στο εγγύς μέλλον! Το πρώτο είναι να αρρωστήσω από χολέρα αν συνεχίσουν τα σκουπίδια να μας ΠΝΊΓΟΥΝ και να μας παραγκωνίζουν παίρνοντας αυτά τις θέσεις μας στις εγκαταστάσεις του ΕΣΘ και το δεύτερο είναι να βρεθώ σε κανένα Νοσοκομείο, σπάζωντάς με στο ξύλο, αγανακτησμένοι επιβάτες που για να επιβιβαστούν στο τρένο χρειάζονται ειδική στολή απολυμαντή για να διέλθουν από τους σκουπιδόλοφους!!
Τώρα μπορεί να μου πείτε ότι δεν φταίει ο ΟΣΕ για το ότι δεν υπάρχει προσωπικό στον καθαρισμό του Σταθμού αλλά, πιστέψτε με ,είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει και το προσωπικό που εργάζεται στον ΕΣθ αλλά και το επιβατικό κοινό.
Εικόνα τριτοκοσμικής και ίσως τετρακοσμικής χώρας παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα ο μεγαλύτερος σταθμός της Ελλάδος! Τηλεοπτικά κανάλια έρχονται και καταγράφουν τις απίστευτες σκηνές κάλους που διαδραματίζονται στους διαδρόμους και στα κρηπιδώματα με τον κόσμο να πατά επάνω σε λιωμένα σκουπίδια και χιλιοπατημένα τενεκεδόκουτα! Ξένοι τουρίστες φωτογραφίζονται με φόντο το πολύχρωμο τοπίο των απορρημάτων! Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν!
Να υποθέσω ότι αυτά συμβαίνουν στα πλαίσια της γενικότερης εξυγίανσης του Ομίλου;
Συνεχίζοντας λοιπόν την αφήγησή μου ως προς τα Σιδηροδρομικά δρώμενα να πω πως και αν ακόμη ο επιβάτης γλιτώσει από τα σκουπίδια του ΕΣΘ πρέπει να κάνει το Σταυρό του για να φθάσει σώος στον προοροσμό του (αυτός και το προσωπικό) αν έχει την ατυχία να ταξιδεύει με την αμαξ/χία 3731 ΕΣΘ-ΕΔΕΣΣΑ ή την αμαξ 753 .
Για να μην θεωρηθώ συκοφάντης και κινδυνολόγος να εξηγήσω ότι εδώ και μερικές εβδομάδες ζούμε το εξής παράδοξο φαινόμενο όσο αφορά στην κυκλοφορία των αμαξ/χιών. Οι ισόπεδες διαβάσεις ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΦΥΛΑΚΤΕΣ (λόγω έλλειψης προσωπικού) από ώρα 01.30 έως 05.10 ή 06.30 την επομένη!!! Αποτέλεσμα αυτού είναι η πρωινή αμαξ/χία 3731 προς την Έδεσσα και η βραδινή αμαξ 753 ,με τον ίδιο προορισμό ,να συναντούν αυτές τις διαβάσεις αφύλακτες , με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια, μιας και διέρχονται από αυτές είτε μετά την λήξη υπηρεσίας των Φ.Ι.Δ είτε πριν την ανάληψη. Το φαινόμενο αυτό το συναντά κανείς και σε άλλες γραμμές όπως πχ στην γραμμή Θ-Ε ( ΙΔ στην Γέφυρα) αλλά και στην γραμμή Θ-Α (ΙΔ στις Μουριές).
Να υποθέσω για μία ακόμη φορά ότι αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την εξυγίανση του Ομίλου;
Συνοψίζοντας να πω ότι πρέπει επιτέλους ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΟΙ!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ!
ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ ( ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ,ΜΕ ΑΦΥΛΑΚΤΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ , ΜΕ ΕΛΛΕΙΠΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΕΠΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΡΟΧΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΣ, ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.......ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ!
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΗΝ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟ.... ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!
Ευχαριστώ τα Σιδηροδρομικά Νέα για την φιλοξενία.
Νίκος Χαγιάρης
Σταθμάρχης Α΄
ΦΩΤ. Απο τον ΕΣΘ χθές